Колеги я кажете без да застопорявам двигателя дали със такъв въздушен пистолет дето работят гумаджиите ще може да се развие болта на коляновия вал за да се свали шайбата? Болта на шаибаа е за ключ 19 ама пък за да хвана контра му трябва нещо като вътрешен ключ 50мм което идея си нямам от къде да взема , може би ще трябва да си направя. Но ако номера с винтоверта стане ще е много много лесно Въпроса ми е отправен конкретно към хора които са развивали с такъв пистолет такива гаики/болтове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за развиване болта на шаибата на к.вал
Collapse
X
-
На темпрата този болт е с лява резба и контра си държа на прозореца на маховика, с малките пистолети като тези на гумаджиите (1/2) неможе да се развие, с 3/4 става номера.Peugeot 406, 2000 HDi 90
ex. Peugeot 106 1,5 D
ex. Ritmo 70 138B2.000
ex. Tempra 2.0 159A6.046
Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!
-
u_bo
-
Верно не уточних че за джапанката става дума за което се извинявам, болта си е обикновен болт с глава за 19 ключ и резбата му е нормална, но както каза колегата преди мене явно зависи как и колко е стегнат. За съжаление на маховика не може да се законтри, отварях едно капаче но възможноста е никъква, въпреки че в една книга дават че там го законтрят и то с цяла щанга, аз обикновена отверка няма къде да вкарам Така че остава варианта някои гумаджииски пистолет да успее да го развие. Или да скокна до някои сервиз да го развият и после да го стегна на ръка и така да се прибера и лесно да си го развия Но това че става с такъв пистолет без законтряне е супер инак трябваше да мисля как да си правя ключ 50ммПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Няма стане колега, стартера върти мотора обратно на часовниковата стрелка (като седя пред шаибата, моя мотор шаибата му е от шофьорската страна) а болта си е с нормална резба тоест развива се в същата посока, ако го подпря с ключ и чукна стартера ще го напъне в посока затяганеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Re: г
gal76 написа:с пневматичен пистолет ще стане.аз ги развивам само с такъв.ако сменяш ремък внимаваи с ролката.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
///// написа:Двигателя е сложен наобратно, но това не значи, че коляновия вал се върти наобратно. Така че правилото за стартера важи в пълна сила. С отверка в зъбите на маховика държа контра, докато друг колега напъва с тръбата.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар