Здравейте колеги,от известно време сутрин като паля колата имам проблем. Дръпнал съм смукача до край, но нещо не може да задържи оборотите и гасне. На третия път обикновено пали, като натискам газта почти никаква реакция. Докато загрее, реакцията при натискане на газта е несъответстваща на натиснатия педал и от време на време като че ли нещо се отпушва и почва да върви по-нормално. Като загрее всичко си идва намясто. Карам на газ, но това го прави и на бензин и на газ. Та въпросът ми е какво може да е причината и съответно ако можете да ми дадето съвети за отстраняването и.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при студен двигател...
Collapse
X
-
неразбирам много но имах подобен проблем- при мен от време на време закачаше дросоловата клапа в плочката на гаста и се получаваха такива ефекти. Незнам ти сега в това време какъв е този смукач който го дърпаш. Аз дори зимата рядко го дърпам. Възможно е като дръпнеш смукача и да се дави двигатела и да става съвсем зле.Tofas- Sahin 1.6 карб.
-
ForceWere написа:неразбирам много но имах подобен проблем- при мен от време на време закачаше дросоловата клапа в плочката на гаста и се получаваха такива ефекти. Незнам ти сега в това време какъв е този смукач който го дърпаш. Аз дори зимата рядко го дърпам. Възможно е като дръпнеш смукача и да се дави двигатела и да става съвсем зле.Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор
Коментар
-
alex12 написа:Има една гумена мембранка в карбуратора,която като се пробие автоматичния смукач не функционира.Аз ходих да ми оправят карбуратора в едно сервизче над Пивоварна "Люлин".Там смениха тази мембранка и вече не държа дръпнат смукача докато загрее.Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор
Коментар
-
silazarov написа:alex12 написа:Има една гумена мембранка в карбуратора,която като се пробие автоматичния смукач не функционира.Аз ходих да ми оправят карбуратора в едно сервизче над Пивоварна "Люлин".Там смениха тази мембранка и вече не държа дръпнат смукача докато загрее.Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор
Коментар
-
ForceWere написа:неразбирам много но имах подобен проблем- при мен от време на време закачаше дросоловата клапа в плочката на гаста и се получаваха такива ефекти. Незнам ти сега в това време какъв е този смукач който го дърпаш. Аз дори зимата рядко го дърпам. Възможно е като дръпнеш смукача и да се дави двигатела и да става съвсем зле.Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор
Коментар
-
silazarov написа:alex12 написа:Има една гумена мембранка в карбуратора,която като се пробие автоматичния смукач не функционира.Аз ходих да ми оправят карбуратора в едно сервизче над Пивоварна "Люлин".Там смениха тази мембранка и вече не държа дръпнат смукача докато загрее.Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
-
аз проблема го отстраних като леко изпилих плочката така че като се върти клапата да не закача.А да попитам как да разбера да ли ръчния смукач работи, защото сега като го дръпна и нищо не става нито по добре, нито по зле и ми се струва че неработи. И каква е възможната причина за да неработи. Иначе като го дръпна и на таблото ми светва лампата че е дръпнатTofas- Sahin 1.6 карб.
Коментар
-
ForceWere написа:аз проблема го отстраних като леко изпилих плочката така че като се върти клапата да не закача.А да попитам как да разбера да ли ръчния смукач работи, защото сега като го дръпна и нищо не става нито по добре, нито по зле и ми се струва че неработи. И каква е възможната причина за да неработи. Иначе като го дръпна и на таблото ми светва лампата че е дръпнатТемпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар