Здравейте на всички.Сутрин от както паднаха температурите под 0 от няколко дни ми замръзва скоростния лост и няма помръдване дори да оставя колата да поработи. Почва да се ползва чак след обяд като позатопли времето.Казаха ми че трябвало да се сменят въжетата на скоростния лост но се оказа че струват около 300 лева.Някой патил ли е и има ли по рационално решение.Благодаря предварително на всички за съветите.Фиат Маренго, което си е едно към едно с Мареа. дизел 1.9 100 коня 97 година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сутрин скоростния лост замръзва.
Collapse
X
-
Какво е маслото в скоростната кутия?Аз имах такава случка преди време с една Шкода Феличия - замръзна ми скоростния лост и колата работи 5-6 минути с натиснат съединител...Ако е много гъсто маслото при ниска температура още повече се сгъстява. Пък и на скоростните кутии маслата са доста гърсиИзмекяра кара Сузики Балено 1.3и
Коментар
-
wwwantibugbg написа:Явно са въжетата на скоростния лост. Ходих на майстор.Исках да знам някой патил ли е за да каже от къде е най-добре да ги намеря и дали има друг начин освен да купя нови.
Коментар
-
Не говорите ли за едни лостове, които се виждат зад двигателя? Или някъде отдолу под самия лост има жила?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Най-важното за тези жила е да със здрави гумени маншончета в двата края и под тях да има смазка. Ако са скъсани е добре да се пригодят от нещо, или да се напълнят жилата, колкото е възможно с масло, а по края им да се сложи грес. А и недей да напъваш лоста... пластмасовата му основа лесно се троши.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар