Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за 8 клапановите DOHC глави

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за 8 клапановите DOHC глави

ЗдравейИма доста разлики примерно на по-старите модели двувалки Fiat 124 Spider и други модели от това време делкото е на главата отстрани вертикално разположено и се върти от разпределителния вал като на него има забчато колело (на някои модели е на всмукателния на други на изпускателния вал), също има глави кадето са разменени местата на всмукателния и изпискателния колектор, разлики в размерите на клапаните, разлика в разпределителните валове и хода на клапана има и други по-дребми разлики зависи какво те интересува
    Прикачени файлове

Всички тези глави обаче са взаимозаменяеми (в добавка към казаното от АйсКуул).

Коментар

Мдам замениаеми са, даже се чудя колко струва втора употреба 16 клапанова такава, да сложа на моя 132CB.0A.0 :"))Според вас каква ако се фрезова 0.6-0.8 мм. дали компресиата ще стане 10:1, или по друг начин зададен вапроса, колко трабва да се фрезова за да стане 10:1 компресията ако сега е 9:1 :"))

Коментар

icecool написа:
        Мдам замениаеми са, даже се чудя колко струва втора употреба 16 клапанова такава, да сложа на моя 132CB.0A.0 :"))Според вас каква ако се фрезова 0.6-0.8 мм. дали компресиата ще стане 10:1, или по друг начин зададен вапроса, колко трабва да се фрезова за да стане 10:1 компресията ако сега е 9:1 :"))
        Ми мериш старата с 8 клапанова глава обема на камерата със спирт или бензин,после на новата 16 клапанова и изчисляваш със хода/диаметъра...Но не забравай че 8 клапановите бутала трябва да минат през фрезист за да не закачат с 16 клапана

Коментар

Аз имах предвид да фрезовам 8 клапановата :"))

Коментар

Ето го двигатела
            Прикачени файлове

Коментар

Icecool, просто използваш 105ТС бутала Само да мериш да не се засрещнат клапани - слуховете са че с тези бутала на 2.0 мотор се постига над 12 степен на компресия (може би все пак е добре да поизпилиш леко челата).

Коментар

Чак за бутала не съм се замислял, ама ако ще ги сменям предполагам че ще са от Lancia Delta/Prisma ама то като ще свалям колянов вал направо ще сменя и него с такъв за 2 литров мотор и биели и лагери :")), ама за сега съм се спрял на главата само

Коментар

icecool написа:
                  Чак за бутала не съм се замислял, ама ако ще ги сменям предполагам че ще са от Lancia Delta/Prisma ама то като ще свалям колянов вал направо ще сменя и него с такъв за 2 литров мотор и биели и лагери :")), ама за сега съм се спрял на главата само
                  Не съм сигурен (дори по-скоро съм сигурен в обратното) че валовете са взаимозаменяеми между отделните блокове (като кубатури).

Коментар

Разпределителните валове са еднакви както на Fiat така и на Lancia, разликата в ъгала идва от колелетата на разпределителните валове те са зацепени малко по-различно, но аз говорех за смяна на коляновия вал и биелите, при 1.6 биелите са по-дълги с по-късо рамо на коляновия вал а при 2.0 биелите са по-къси с по-дълго рамо на коляновия вал и така се постига по-голям ход на буталото и със същият блок се постига по-голям обемп.п. Мотора от снимката е 1.6

Коментар

1,6 не може стане на 2 литра,на 2 литра биелите са по дълги и блока е по висок

Коментар

Аз също така мислех, мерих блока на двулитров такъв и тоя един и същ е, (освен ако не е бил сменян което ме съмнява), но ще проверя дали не е пренабиван номерап.п. Пък като го монтирам ще пусна тема в Тунинг

Коментар

Working...
                        X