Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е оригиналния размер на перата на чистачките за Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е оригиналния размер на перата на чистачките за Браво

Искам да разбера с какъв размер чистачки излиза колата от завода. По принцип сега я карам с две по 50 см и не е зле. Мисля да купувам нови разгледах из ахм ауто и там с учудване видях че комплекта предни се продава във вариант 58 + 48 см. Та грешка ли е това или заводския размер е такъв
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Оригиналния размер е 575 мм./475 мм. Аз лично съм с чистачки 600/475 и мисля,че този размер е най-удачния.
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Внимавай с тези 600/475, че аз сложих такива, и бе супер, докато в един голям дъжд, на последна степен се застъпиха и се изкриви голямата. Според мен дясната(малката), по някакъв начин се е откачила от щипката, и е мръднала 5-6мм назад.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Благодаря за бързите отзиви. Аз мисля да сложа "банани" така че откачане не би трябвало да има. пък и да се застъпят нали са гумени не би трябвало да има големи последствия

Коментар

nikolce написа:
          Внимавай с тези 600/475, че аз сложих такива, и бе супер, докато в един голям дъжд, на последна степен се застъпиха и се изкриви голямата. Според мен дясната(малката), по някакъв начин се е откачила от щипката, и е мръднала 5-6мм назад.
          Три смяни на този размер правя и на още няколко Браво-та съм сложил този и до сега никой не е имал проблем.Сигурно нещо са мръднали или са се откачили тези твоите,че да се застъпят..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Re: Какъв е оригиналния размер на перата на чистачките за Бр

Още един глас за 60/48 - лява/дясна

Коментар

Благодаря колеги днес си закупих два броя "банани"от споменатите размери 60/48. нямам проблеми само да вметна че отначало в първия магазин купих дългата щото нямаше от двата размера. та сложих я пообиколих града с една нова 60-см и една стара 50 см. пусках ги не можаха да се оплетат. така че си мисля че ще може и да се кара с 60/50 без да има грижи

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                Благодаря колеги днес си закупих два броя "банани"от споменатите размери 60/48. нямам проблеми само да вметна че отначало в първия магазин купих дългата щото нямаше от двата размера. та сложих я пообиколих града с една нова 60-см и една стара 50 см. пусках ги не можаха да се оплетат. така че си мисля че ще може и да се кара с 60/50 без да има грижи
                Колега поогледай пак внимателно, да не ти се оплетат при някой силен вятър и да го закъсаш. Аз съм с 60/48 и се разминават нормално на половин сантиметър, дори и при силен вятър е ОК :D . Успех

Коментар

Колега ти не ме разбра, сега съм с 60/48. Исках да кажа, че временно докато обиколя магазините бях с 60/50 и не можаха да се оплетат пусках ги поне 5-6 пъти щот знаете какви чисти пътища имаме в градовете особено като има малко киша по асфалта Та мислъта ми беше че и вариант 60/50 е възможен. все пак пробата беше за кратко и без вятър .

Коментар

Коментар

С 60/48 ми прави капка точно пред очите. Следващите определено няма да са този размер.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                        С 60/48 ми прави капка точно пред очите. Следващите определено няма да са този размер.
                        Е незнам, на мен не ми прави никаква капка и си чистят възможно най-голямо пространство от стъклото. Успех

Коментар

Ето ги при мен как стоят чистачките. В момента не помня размера обаче съм ги подбирал така че тази от към пътника в прибрано положение да е до края на стъклото, а от към водача при изправено положение да достига почти до ръба на стъклото.Обаче това не е много добре защото ако не е достатъчно мокро стъклото стържат на сухо и натоварват лостовата система която ги движи, а също и моторчето и редуктора. За сега като няма достатъчно вода по стъклото предварително пръскам с пръскалките за да се намокри стъклото и тогава пускам чистачките. Действа като смазка. Понеже наближава време да ги сменям сигурно ще си взема малко по-къси защото не ми се сменя моторче за чистачки. Обаче първо ще опитам да сменя само перата с нови, графитни да са видя дали се товари моторчето. Искам да разбера в крайна сметка в стареенето на гумата на перата ли е проблемът или в дължината на чистачките.
                          Прикачени файлове
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

От гумата е братле. До сега карах с един модел китайски чистачки, графитни за 6 лв двете. Като ги купиш и като са още нови по -хубава чистачка не съм виждал, няма сухо няма мокро трият всичко. Няма скърцане, няма прескачане. Само че не издържат повече от 6 месеца. До сега купувах по един комплект като завали първия сняг, демек цяла зима карам с нови чистачки и всичко е наред. Като дойде лятото и се опичат и през есента малко зор. Ма мен ми свиди да дам пак 6 лева и чакам да дойде първия сняг. Имам познат който държи магазин за части, от него пазарувам. Та той има Сеат Алмера и не му свиди на човека слага си бош за 130-140 лв и на 2 години ги сменя щото се опичали. Ами да ти кажа предпочитам да дам 2 или 3 пъти в годината по 6 кинта и да карам с китайските и да си свиркам отколкото да скоча на тоя бош. Сега Преди да пусна темата реших да сложа банани и те са китайски. единия 5 лв другия 6.80 съмнявам се да изкарат повече от 6-7 месеца, ма нали сега модерно да се слагат ще ги видим колко са стока. По ми е зор задната, че там ще иска смяна на цялото рамо сменях перата с кви ли не ма то износено рамото и самото перо ляга на една страна и само маже. ще се окаже че задната чистачка е по скъпа от двете предни

Коментар

Riki888 написа:
                              Ето ги при мен как стоят чистачките.
                              Като гледам снимката си мисля, че при теб ще се образува капка, защото дългото рамо не "събира" връщайки се остатъка от късото.
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                              X