Искам да разбера с какъв размер чистачки излиза колата от завода. По принцип сега я карам с две по 50 см и не е зле. Мисля да купувам нови разгледах из ахм ауто и там с учудване видях че комплекта предни се продава във вариант 58 + 48 см. Та грешка ли е това или заводския размер е такъв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв е оригиналния размер на перата на чистачките за Браво
Collapse
X
-
nikolce написа:Внимавай с тези 600/475, че аз сложих такива, и бе супер, докато в един голям дъжд, на последна степен се застъпиха и се изкриви голямата. Според мен дясната(малката), по някакъв начин се е откачила от щипката, и е мръднала 5-6мм назад.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Благодаря колеги днес си закупих два броя "банани"от споменатите размери 60/48. нямам проблеми само да вметна че отначало в първия магазин купих дългата щото нямаше от двата размера. та сложих я пообиколих града с една нова 60-см и една стара 50 см. пусках ги не можаха да се оплетат. така че си мисля че ще може и да се кара с 60/50 без да има грижи
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Благодаря колеги днес си закупих два броя "банани"от споменатите размери 60/48. нямам проблеми само да вметна че отначало в първия магазин купих дългата щото нямаше от двата размера. та сложих я пообиколих града с една нова 60-см и една стара 50 см. пусках ги не можаха да се оплетат. така че си мисля че ще може и да се кара с 60/50 без да има грижи
Коментар
-
Колега ти не ме разбра, сега съм с 60/48. Исках да кажа, че временно докато обиколя магазините бях с 60/50 и не можаха да се оплетат пусках ги поне 5-6 пъти щот знаете какви чисти пътища имаме в градовете особено като има малко киша по асфалта Та мислъта ми беше че и вариант 60/50 е възможен. все пак пробата беше за кратко и без вятър .
Коментар
-
Ето ги при мен как стоят чистачките. В момента не помня размера обаче съм ги подбирал така че тази от към пътника в прибрано положение да е до края на стъклото, а от към водача при изправено положение да достига почти до ръба на стъклото.Обаче това не е много добре защото ако не е достатъчно мокро стъклото стържат на сухо и натоварват лостовата система която ги движи, а също и моторчето и редуктора. За сега като няма достатъчно вода по стъклото предварително пръскам с пръскалките за да се намокри стъклото и тогава пускам чистачките. Действа като смазка. Понеже наближава време да ги сменям сигурно ще си взема малко по-къси защото не ми се сменя моторче за чистачки. Обаче първо ще опитам да сменя само перата с нови, графитни да са видя дали се товари моторчето. Искам да разбера в крайна сметка в стареенето на гумата на перата ли е проблемът или в дължината на чистачките.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
От гумата е братле. До сега карах с един модел китайски чистачки, графитни за 6 лв двете. Като ги купиш и като са още нови по -хубава чистачка не съм виждал, няма сухо няма мокро трият всичко. Няма скърцане, няма прескачане. Само че не издържат повече от 6 месеца. До сега купувах по един комплект като завали първия сняг, демек цяла зима карам с нови чистачки и всичко е наред. Като дойде лятото и се опичат и през есента малко зор. Ма мен ми свиди да дам пак 6 лева и чакам да дойде първия сняг. Имам познат който държи магазин за части, от него пазарувам. Та той има Сеат Алмера и не му свиди на човека слага си бош за 130-140 лв и на 2 години ги сменя щото се опичали. Ами да ти кажа предпочитам да дам 2 или 3 пъти в годината по 6 кинта и да карам с китайските и да си свиркам отколкото да скоча на тоя бош. Сега Преди да пусна темата реших да сложа банани и те са китайски. единия 5 лв другия 6.80 съмнявам се да изкарат повече от 6-7 месеца, ма нали сега модерно да се слагат ще ги видим колко са стока. По ми е зор задната, че там ще иска смяна на цялото рамо сменях перата с кви ли не ма то износено рамото и самото перо ляга на една страна и само маже. ще се окаже че задната чистачка е по скъпа от двете предни
Коментар
-
Riki888 написа:Ето ги при мен как стоят чистачките.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар