Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с чистачките.

Здравейте,Студа ме хвана неподготвен в отношение на зимната течност за чистачкии следователно сега ми е замръзнало казанчето.Проблема обаче е друг:Всички знаете специфичния шум от моторчето като пръскаш вода за чистачките. При мен го няма. Натискам лостчето да пръска и... НИЩО. Нито за предната нито за задната. Иначе чистачката си се включва.Възможно ли е да е замръзнало толкова положението, че дори моторчето да не работи или просто е изгоряло?Мерси предварително.

Ако в казанчето за чистачките имаш лед моторчето няма да тръгне. Не го включвай за да не вземе да изгори. Ако не ти е пълно казанчето може да налееш 1 литър концентрирана зимна течност за чистачки, -60 градуса. Евентуално за размрази леда. Другият вариант е ако имаш път да караш продължително докато загрее колата евентуално ледът да се разтопи като загрее двигателя (това е ако ти е пълно казанчето за чистачките и нямаш място да налееш концентрат).
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Днеска имах същия проблем като на колегата. Карах 2 часа близо и не се беше размразило Утре ще сложа зимна течност да видим какво ще стане
      Grande Punto 1.3 75 hp
      Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Казанчето е пълно почти до горе и е замръзнало доста добре Утре ще я вкарам в някой гараж да се размрази и ще сложа зимна течност. Дано да си работи моторчето.

Коментар

на пунто казанчето е под калкиказабравете да го сгрее двигателя
          ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Ако имате под ръка ракия или водка върши същата работа като зимната течност :D

Коментар

inatkata написа:
              тая зимна течност е само за орална употреба!!! .Преди няколко години изпаднах в ситуация да нямам течност за чистачки, ма имах доволно ракийка- сипнах не много малко и по пътя нямах никакъв проблем до момента, в който ме спряха за проверка....веднъж на 100 години ще се случи.Няма да казвам как се сдържах да не се засмея пред милиционера, защото първоначално хич не ми вярваше.Накрая излезе разбран, не ме кара да минавам на дрегера, ма ми каза, че повечето му колеги няма да се хванат на номера с ракията в казанчето :D .Та да си имате едно на ум, ако ползвате тези течности НЕ по предназначение

Коментар

Дам - прави са колегите - само спирт оправя в случая нещата. И не насилвай моторчето докато не се размрази нацяло. После смени течността със зимна и ще видиш колко голям кеф е струите от пръскалките да пробиват 10 сантиметра сняг и да пръскат на стъклото.

Коментар

curko написа:
                  inatkata написа:
                  тая зимна течност е само за орална употреба!!! .Преди няколко години изпаднах в ситуация да нямам течност за чистачки, ма имах доволно ракийка- сипнах не много малко и по пътя нямах никакъв проблем до момента, в който ме спряха за проверка....веднъж на 100 години ще се случи.Няма да казвам как се сдържах да не се засмея пред милиционера, защото първоначално хич не ми вярваше.Накрая излезе разбран, не ме кара да минавам на дрегера, ма ми каза, че повечето му колеги няма да се хванат на номера с ракията в казанчето :D .Та да си имате едно на ум, ако ползвате тези течности НЕ по предназначение
                  Е какво ти пука, че мирише на ракия? Нали не си пил? Като минеш през дрегера показва нули, казваш довиждане на чичо полицай и заминаваш.

Коментар

///// написа:
                    голям кеф е струите от пръскалките да пробиват 10 сантиметра сняг и да пръскат на стъклото.
                    А тез пръскалки като замръзнат и с зимната течност ко прайм. Че като гледам на бая народ пръскалките им замръзнали нещо .

Коментар

nelegalniq написа:
                      А тез пръскалки като замръзнат и с зимната течност ко прайм. Че като гледам на бая народ пръскалките им замръзнали нещо .
                      Пръска се със размразителен спрей директно върху самите пръскалки; отпушват се за секунди. Спрея струва 3 лв (Кауфланд) и е с обем 300ml. Върши работа и при ключалки. По принцип се използва при обледяване на стъкла. За нула време втечнява леда.
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V
                      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

nelegalniq написа:
                        ///// написа:
                        голям кеф е струите от пръскалките да пробиват 10 сантиметра сняг и да пръскат на стъклото.
                        Ами още не са ми замръзвали пръскалките със зимната течност. Нито задната, нито предните.

Коментар

Working...
                        X