Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 2/3, плюсове и минуси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Слави, не са ли еднакви рейките с Пунто1? Баси цените - 1200 лв - тия луди ли са?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Не са еднакви Здравко за съжаление.. принципно може би, но в детайли не.Цената не била 1200, а 700... което представи си много ме стопли! Проблемът при мен се оказа не луфтове в кормилната рейка, а луфт в някакви шлици на кормилния прът.. потропва на павета и ужасно ме дразни.Иначе имаше за смяна на рейка в сервиза и едно тяхно, служебно та се поразровиха по каталозите да установят,че не става от Пунто-1.Все -повече ми става ясно, че колите след 2000 без оглед на марка са "гавна-еднодневки" предназначени за каране около 5 години и след това на боклука или в българските автоджамбази.И момчетата във Ванто казваха, че Пунто -1 е много по-здраво и евтино за поддръжка от втората модификация.Е убедих се.Кормилната рейка е около 110 лв срещу 700 на новото.. да не би да има златни или платинени нишки вътре бе д....ба!!!Ако сега трябваше да избирам, бих избрал Пунто-1 произведено 99 или началото на 2000г.Както се казва "това е положението Минке".На закупилите го честито!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Пунто-2,рейка, развръзка!

ООООПС, вземам си думите назад..... както се оказа при посещението ми в ДОВЕРЕН СЕРВИЗ на приятели във Велинград , НЕ БИЛО КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ и още много-много простотии от елитният сервизен Софийски ФОЛКЛОР!!!Както бях писал имах проблем с потропване в кормилната рейка на Пунто-2.Ходих на диагностики и се започнаха страхотии от рода на нова рейка за около 380 до 700 лв, 40-дневни доставки и т.н.Мисля да ходя до Италия с колата и не можех да рискувам на толкова дълъг път с някакъв проблем.Извадихме и разглобихме с момчетата кормилната рейка и се оказа луфт в най - обикновено лагерче на "червяка".Въпросното е сменяемо,стандартно и го има на доста производители, вкл.и български, на цени от 2 до 8 лв!!!! Сменихме лагерчето и колата "заспа".На павета се чува единствено шума от гумите и е удоволствие /вече/ да караш.Състоянието на рейката е отлично.Нормален гребен без никакво износване, нормални кормилни накрайници,никакви луфтове.Впечатли ме,че на лагера пишеше MADE IN GERMANY.Рейката е TRW.Ремонта излезе нето 48лв вкл.и труда. Или както навремето казваше баба ми: "Всички проблеми в един автомобил идват от авточасти и проИзводи немско производство като: BOSH, OPTIMAL, Борг & Бек (не знаеше бог да я прости как се пишеше на немски),ARAL......". И още много ми изброяваше, ама кой да я слуша тогава!!!!

Коментар

Е трябва да черпиш - тънко си минал!А на всички ни да е за урок, тия майстори в София ни правят на маймуни, мислят ни за малоумни, за всяко нещо искат майка си и баща си. Колкото по лъскав, марков, фирмен и прочие сервиз - толкова по надалече от него, там майстори няма!
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Хайде пак въпросчета...мнения за "спийдгиър"? Тая скоростна кутия не ми вдъхва доверие, или греша? В смисъл, издръжлива/сполучлива ли е? Тарикатска е като употреба, но струва ли си?

Коментар

me_to_u написа:
              Хайде пак въпросчета...мнения за "спийдгиър"? Тая скоростна кутия не ми вдъхва доверие, или греша? В смисъл, издръжлива/сполучлива ли е? Тарикатска е като употреба, но струва ли си?
              Ако и сипеш маслото каквото го дават по книжките, мисля,че няма да имаш проблем.Само един факт!!! С това масло при минус 26.../някой си януари във Велинград/ и при прюс 30.. никаква разлика по това как влизат скоростите... СИНТЕТИКА 75W/80.Иначе при всички Фиатки кутиите са с вместимост 1.98л МАЙ! При нормална експлоатация според мен не би трябвало да имаш проблем.

Коментар

Nino написа:
                Ако и сипеш маслото каквото го дават по книжките, мисля,че няма да имаш проблем.Само един факт!!! С това масло при минус 26.../някой си януари във Велинград/ и при прюс 30.. никаква разлика по това как влизат скоростите... СИНТЕТИКА 75W/80.Иначе при всички Фиатки кутиите са с вместимост 1.98л МАЙ! При нормална експлоатация според мен не би трябвало да имаш проблем.
                Май трябва да минем на лични Е, за маслото се сещаш, че никога няма да има компромиси.

Коментар

ЦЕНИ на някои части за ПУНТО 1.2 16 V

Здравейте на всички!Ето някои цени за части на Пунто 2Датчик ABS e с ДДС на цена 159лв и се доставя за две до три седмици - Ауто Италия188 лв - Вантотрейд -25 дни и 125 лв. БОШ - 1 месецЛагер преден ляв е на цена 138 лв с ДДС и го имаме наличен на склад. - в Ауто ИталияНякой знае ли по-евтини магазини по Козлудуй или Симеон? :P

Коментар

Working...
                  X