Слави, не са ли еднакви рейките с Пунто1? Баси цените - 1200 лв - тия луди ли са?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 2/3, плюсове и минуси
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Не са еднакви Здравко за съжаление.. принципно може би, но в детайли не.Цената не била 1200, а 700... което представи си много ме стопли! Проблемът при мен се оказа не луфтове в кормилната рейка, а луфт в някакви шлици на кормилния прът.. потропва на павета и ужасно ме дразни.Иначе имаше за смяна на рейка в сервиза и едно тяхно, служебно та се поразровиха по каталозите да установят,че не става от Пунто-1.Все -повече ми става ясно, че колите след 2000 без оглед на марка са "гавна-еднодневки" предназначени за каране около 5 години и след това на боклука или в българските автоджамбази.И момчетата във Ванто казваха, че Пунто -1 е много по-здраво и евтино за поддръжка от втората модификация.Е убедих се.Кормилната рейка е около 110 лв срещу 700 на новото.. да не би да има златни или платинени нишки вътре бе д....ба!!!Ако сега трябваше да избирам, бих избрал Пунто-1 произведено 99 или началото на 2000г.Както се казва "това е положението Минке".На закупилите го честито!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Пунто-2,рейка, развръзка!
ООООПС, вземам си думите назад..... както се оказа при посещението ми в ДОВЕРЕН СЕРВИЗ на приятели във Велинград , НЕ БИЛО КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ и още много-много простотии от елитният сервизен Софийски ФОЛКЛОР!!!Както бях писал имах проблем с потропване в кормилната рейка на Пунто-2.Ходих на диагностики и се започнаха страхотии от рода на нова рейка за около 380 до 700 лв, 40-дневни доставки и т.н.Мисля да ходя до Италия с колата и не можех да рискувам на толкова дълъг път с някакъв проблем.Извадихме и разглобихме с момчетата кормилната рейка и се оказа луфт в най - обикновено лагерче на "червяка".Въпросното е сменяемо,стандартно и го има на доста производители, вкл.и български, на цени от 2 до 8 лв!!!! Сменихме лагерчето и колата "заспа".На павета се чува единствено шума от гумите и е удоволствие /вече/ да караш.Състоянието на рейката е отлично.Нормален гребен без никакво износване, нормални кормилни накрайници,никакви луфтове.Впечатли ме,че на лагера пишеше MADE IN GERMANY.Рейката е TRW.Ремонта излезе нето 48лв вкл.и труда. Или както навремето казваше баба ми: "Всички проблеми в един автомобил идват от авточасти и проИзводи немско производство като: BOSH, OPTIMAL, Борг & Бек (не знаеше бог да я прости как се пишеше на немски),ARAL......". И още много ми изброяваше, ама кой да я слуша тогава!!!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Е трябва да черпиш - тънко си минал!А на всички ни да е за урок, тия майстори в София ни правят на маймуни, мислят ни за малоумни, за всяко нещо искат майка си и баща си. Колкото по лъскав, марков, фирмен и прочие сервиз - толкова по надалече от него, там майстори няма!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
me_to_u написа:Хайде пак въпросчета...мнения за "спийдгиър"? Тая скоростна кутия не ми вдъхва доверие, или греша? В смисъл, издръжлива/сполучлива ли е? Тарикатска е като употреба, но струва ли си?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Ако и сипеш маслото каквото го дават по книжките, мисля,че няма да имаш проблем.Само един факт!!! С това масло при минус 26.../някой си януари във Велинград/ и при прюс 30.. никаква разлика по това как влизат скоростите... СИНТЕТИКА 75W/80.Иначе при всички Фиатки кутиите са с вместимост 1.98л МАЙ! При нормална експлоатация според мен не би трябвало да имаш проблем.
Коментар
-
ЦЕНИ на някои части за ПУНТО 1.2 16 V
Здравейте на всички!Ето някои цени за части на Пунто 2Датчик ABS e с ДДС на цена 159лв и се доставя за две до три седмици - Ауто Италия188 лв - Вантотрейд -25 дни и 125 лв. БОШ - 1 месецЛагер преден ляв е на цена 138 лв с ДДС и го имаме наличен на склад. - в Ауто ИталияНякой знае ли по-евтини магазини по Козлудуй или Симеон? :P
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар