здравейте, имам малък проблем карам fiat marea 1.6 16v на скоро и смених съединителя и се наложи да и свалим акумолатора и компютъра от тогава колата като я запаля работи добре, но като загрее и се изключи смукача и мени ниските обороти и гасне. моля дайте съветРедактирано заглавие.Използвай големи букви за започване на изречение и знаци за край."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Мареа 1.6 16v гасне и нестабилни обороти.
Collapse
X
-
Изключи пак акумУлатора за една нощ, на сутринта го свържи, запали колата да работи и я изчакай да загрее на място до нормална температура, без да включваш никакви консуматори като парно, светлини или каквото и да е. Само моторът да работи на празен ход докато загрее. Като си изключвал предния път, е възможно да се е самообучила грешно, ако си я карал веднага.
-
Аз имам същият проблем, със същата кола, но вчера се задълбочи: като запалих колата в тоя нечовешки студ я уставих да загрее 2 мин и дадох малко газ без да е на скорост, след което и паднаха оборотите и изгасна. След това при запалване губи обороти и гасне още след запалването(при което лампите за акумулатора и маслото светят и стоят светнати). Аз не съм разкачвал скоро акумулатора, но пък не ми е и първа младост. Дали ако го оставя откачен за една нощ ще помогне и къде може да е проблема? МерсиFiat Marea 1.6
Коментар
-
Махал съм АБ не веднъж, като повечето пъти след закачане на АБ колата е карана веднага. Последният път даже беше след ремонт на АБС-а и колата я карах доста динамично. И никога не е имало проблем със самоадаптацията. Може би проблемът на колегата е някоя разкачена или разхлабена букса. А може проблемът да е съвсем различен и появяването му да е съвпаднало със сваляне на АБ.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар