днес ходих на майстор да види колата защото прекъсва на обороти и оказа се че 1-ви цилиндър не работи премерихме компресия и показа 2 .А колко трябва да бъде компресията а иначе колата си върви и пали много добре според майстора трабва да се сменят клапаните на 1-ви цилиндър а вие какво ще кажете по въпроса а когато ходих на диагностика във ванто трейд преди месец да ми кажат защо колата прекъсва и харчи те ми казаха че трябва да сменя ламбда сондата и разпределителния вал и колата ще се оправи а да ли всичко това е вярно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
компресия
Collapse
X
-
Компресия може да губиш от 2 места - сегменти и клапани (може и от гарнитурата, но там има и други ефекти). Дали са сегментите се тества лесно - сипва се в цилиндъра 10..15мл моторно масло и се повтаря измерването на компресията - ако проблема е в сегментите, компресията се вдига за момент дори до нормалните стойности. Ако е от клапан - си остава ниска. Това правиха ли го?Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:Компресия може да губиш от 2 места - сегменти и клапани (може и от гарнитурата, но там има и други ефекти). Дали са сегментите се тества лесно - сипва се в цилиндъра 10..15мл моторно масло и се повтаря измерването на компресията - ако проблема е в сегментите, компресията се вдига за момент дори до нормалните стойности. Ако е от клапан - си остава ниска. Това правиха ли го?brava 1.4 12v.sx
drive fast or go home
Коментар
-
cougar написа:Всумкателен клапан много трудно прегаря, не се заблуждавай , че щом мирише на бензин е всмукателен клапан, нещо не ми вдъхва доверие твоя майстор щом се хваща за всмукателен , шанс 1/1000 , но знаеш ли докато не се провери...brava 1.4 12v.sx
drive fast or go home
Коментар
-
IDOLBIOS написа:Клапан е на 100% имах абсолютно същият проблем , ама 1/1 с твоя проблем и обикаляне на сервизи и разпитване (само , че със старата кола форд фиеста)Ако е вал най вероятно да се износи равномерно и на всички цилиндри да имаш проблем поне така е логично според мен.
Коментар
-
IDOLBIOS написа:IDOLBIOS написа:Клапан е на 100% имах абсолютно същият проблем , ама 1/1 с твоя проблем и обикаляне на сервизи и разпитване (само , че със старата кола форд фиеста)Ако е вал най вероятно да се износи равномерно и на всички цилиндри да имаш проблем поне така е логично според мен.brava 1.4 12v.sx
drive fast or go home
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар