Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цялата предница на Уно пука при завои

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цялата предница на Уно пука при завои

помогнете - някой има ли идея от какво може да е? При завои волана ми засича и трябва с сила да го завартя - а предницата цялата изпуква сякаш нещо се пречупва от долу

рейката ти е заминала според мен
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

диференциал

Коментар

И аз залагам на рейка, плюс евентуално карета.
        N.Y. State of Mind

Коментар

И според мен е рейка .Приятел имаше подобен проблем и след смяната на рейката се оправи .
          Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
          160A1.046

Коментар

Същия проблем го имам на Темпрата и 101% съм сигурен, че е хидравличната рейка.

Коментар

рейка счупена пружина или тампон на макферсона едно от тия неща ще е ама кое
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

А може и от тампон на двигателя.
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Я си провери втулките на стабилизиращата щанга,много са близо до носача и да не клинят там.Но без да се погледне,никой неможе да ти каже 100%.При завои пукат каретата ако са повредени,шарнир,накрайник,рейка,тампони,амортисьо ри ами от доста работи може да е.
                  Fiat Uno 1,5 75. 149C1000

Коментар

благодаря ви момчета - почвам с каретата и рейката да сменям и ще ви пиша че минах 10 сервиза и всички като чуят как пука оставят замислени - така че ще пробвам едно по едно пък ще видим до къде ще стигна

Коментар

szero написа:
                      благодаря ви момчета - почвам с каретата и рейката да сменям и ще ви пиша че минах 10 сервиза и всички като чуят как пука оставят замислени - така че ще пробвам едно по едно пък ще видим до къде ще стигна
                      абе колега така къде ше му излезе края? каретата пукат особенно, то е постоянно чукане все едно имаш пирон в гумата например. накарай някой да върти волана и пипни макферсоните, после щангите и т.н. с пипане ще разбереш къде ти е проблема иначе ако искаш сменяй цялата предница де
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

мерси ще видия първо тия неща- и на мене неми се вяра да са карета- ама в 4 от сервизите се спряха на тях и за това реших да почвам от някаде

Коментар

jorko написа:
                          диференциал
                          при мен беше такъв проблема и след време почна сама да си завива

Коментар

Принципно може да е всичко, което се изброи! Затова преди да сменяш, отиди на още един сервиз! Потърси такъв с добри отзиви, няма как да не открият проблема! Все пак във форума се прави дистанционна диагностика, за да се насочиш.

Коментар

Аз имах на Пунтото блокирал лагер на макферсон - направо се беше "заварил". Волана се въртеше по-трудно, и в един момент се чуваше силно "пук" еднократно, защото пружината не можеше да лагерува и се въртеше горния и край в гнездото.Най лесно е да свалиш капачките на макферсоните и да погледнеш какъв е статуса на лагерите там.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                              X