Аз пък не мога да разбера защо са тези възмущения.Има закони,данъчни таблици и във всяка една нормална страна има разлика между маломощните и мощните коли.За Германия моделът на брава е 90коня или 66 киловата.Замисли се какво ти е мисленето,а после защо държавата ни била такава.Все гледаме да укрием,да направим измама,а като те измамят ревем на умряло.Сори за офтопика!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък МПС
Collapse
X
-
въпросът е, че закона не е справедливзащо да речем колегата Stilo ще плаща луд данък, тъй като колата му е над 74 kW и е под 3 години - около 250 леваи се е изръсил 25 000 за кола, която не замърсява околната среда - Euro 4, а не ползва отстъпката за катализаторне може няколко идентични коли като показатели - да речем Брава, Голф, Астра да имат разлика в данъка 4-5 пътитъй като германските машини са точно 74 kW, а италианската е 76разбирам разликата да е 10 %, но изведнъж границата е много голяма
Коментар
-
Все някъде трябва да бъде сложена границата и който е под нея се радва,а над нея плачи.Съгласен съм за новите коли и катализаторите,но презумцията е,че щом даваш повече пари за кола ,можеш да дадеш повече за данък.И данък общ доход е на този принцип.По-голям доход,по-висока данъчна ставка.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Все някъде трябва да бъде сложена границата и който е под нея се радва,а над нея плачи.Съгласен съм за новите коли и катализаторите,но презумцията е,че щом даваш повече пари за кола ,можеш да дадеш повече за данък.И данък общ доход е на този принцип.По-голям доход,по-висока данъчна ставка.
Коментар
-
Като сменях талона в КАТ първо ми издадоха талон 1.4 66KW след това го оправиха...нито са ми гледали номер на двг нито нищо Добре че бях аз да им кажаex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
dudulia написа:Аз пък не мога да разбера защо са тези възмущения.Има закони,данъчни таблици и във всяка една нормална страна има разлика между маломощните и мощните коли.За Германия моделът на брава е 90коня или 66 киловата.Замисли се какво ти е мисленето,а после защо държавата ни била такава.Все гледаме да укрием,да направим измама,а като те измамят ревем на умряло.Сори за офтопика!Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
dudulia написа:Аз пък не мога да разбера защо са тези възмущения.Има закони,данъчни таблици и във всяка една нормална страна има разлика между маломощните и мощните коли.За Германия моделът на брава е 90коня или 66 киловата.Замисли се какво ти е мисленето,а после защо държавата ни била такава.Все гледаме да укрием,да направим измама,а като те измамят ревем на умряло.Сори за офтопика!Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Един друг приятел с бмв 5 платил 20 лв, как стават тия неща? накрая ще ида в пбщината и ще им кажа д апреразгледат всички декларации, щото ми се струва че дори не сравняват написаното в декларацията с ксерокопието от талона. После аз си говоря с него и той ми се пресмива, че съм платил висок данък. Или са излъгали в декларациите, или има някакв двоен стандарт, а ако лъжат защо никой не ги хваща е въпроса, при положение че се дава копие от талона.Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Като подавах декларацията в данъчното, изобщо не ми поискаха никакъв талон на автомобила. Само на малкото картонче видяха дали в действителност аз съм собственика.Което значи, че може твоите хора просто да са си подали фалшиви деклараци. - но един ден (вероятно след около година) ще линкнат данъчните с катаджиите - и тогава ще ги шибат със задна дата, с лихви, и с всичките му там "екстри".Така че не се коси - изборът си е твой - и ти си могъл да декларираш по-ниски киловати (макар и на 1,9 малко трудно и да плащаш 20-30 лева...Но пък няма да те карат после да плащаш задето си си спестил.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ventsi написа:dudulia написа:Аз пък не мога да разбера защо са тези възмущения.Има закони,данъчни таблици и във всяка една нормална страна има разлика между маломощните и мощните коли.За Германия моделът на брава е 90коня или 66 киловата.Замисли се какво ти е мисленето,а после защо държавата ни била такава.Все гледаме да укрием,да направим измама,а като те измамят ревем на умряло.Сори за офтопика!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:Ventsi написа:dudulia написа:Аз пък не мога да разбера защо са тези възмущения.Има закони,данъчни таблици и във всяка една нормална страна има разлика между маломощните и мощните коли.За Германия моделът на брава е 90коня или 66 киловата.Замисли се какво ти е мисленето,а после защо държавата ни била такава.Все гледаме да укрием,да направим измама,а като те измамят ревем на умряло.Сори за офтопика!Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
смешко Ventsi - щом сържиш да мислиш че не съм в час сполай ти, що се отнася до темата дето си поснал аз ти обесних доста простичко, че и аз съм платил над 120 лв. данък и че твойто аверче просто е излъгал данъчните, ама ти вместо да осмислиш какво ти пишеме предпочиташ да ни обесняваш че не сме в час...ето как се смета данъка:ЗМДТ ДВ от 13.12.2005г. в сила от 01.01.2006г. Чл. 55. За леки автомобили размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва: 1. до 37 kW включително - по 0,34 лв. за 1 kW; 2. над 37 kW до 55 kW включително - по 0,40 лв. за 1 kW; 3. над 55 kW до 74 kW включително - по 0,54 лв. за 1 kW; 4. над 74 kW до 110 kW включително - по 1,10 за 1 kW; 5. над 110 kW - по 1,23 лв. за 1 kW. В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти: Над 14 години 1 Над 5 до 14 години включително 1,5 До 5 години включително 2,8 май това беше последното изменение."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар