Здравейте колеги,проблема е че първо спря лявата,веднага ги изключих и след малко реших да пробвам и нито едната не тръгна.сега като ги пусна моторчето се чува че работи а пък те не мърдат.ако се е случвало на някой нека каже,а ако има такава тема се извинявам ама с търсачката нищо не намерих.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
отказаха и двете чистачки
Collapse
X
-
Да се надяваме, че е като моя проблем. Малко по надолу в темите ме има и мен само, че само с едната чистачка.Ако се е извадило рамото от пластмасовото легло решението - подчертавам временно - взимаш термо шлаух и надяваш на ябълката на чистачката. След което слагаш доволно грес в пластмасовото легло и "надяваш". Решението не е ясно колко ще издържи, но вече 2 дни съм доволен.Др. вариант аз не намерих освен да се "побългари" някак.Поздрави и дано се оправиш лесно.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Има още един начин да се оправи този проблем.Понеже става триене на метал в пластмаса, естествено пластмасата се извосва и ... резултата е на лице.Това с термо шлауха помага до някъде. След известно време отново излиза понеже шлауха се извосва. Проблема се решава като металната "ябълка" се удря с чук, така че да се сплеска вертикално. По този начин хоризонталния диаметър се увеличава с няколко десети и отново си ръботи както преди.piftho е много прав за обилното смазване. На практика във всеки един автомобил над 10 години трябва да се ревизират всички такива механизми, където става триене на метални и пластмасови детайли.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Виж това за "сплескването" на ябълката не се бях сетил. Но за целта ще е нужно да се измъкне цялото рамо на чистачката, а доколкото успях да поразгледам от форума става с някаква скоба, понеже аз опитах на ръка и не помръдна.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Здравейте колеги,пръснах корите ама не можах да сваля рамената на чистачките.видях проблема той е че просто са се откачили скобите където се свързват двете чистачки ама като не знам как да сваля тея рамена и не мога да махна лявята кора.развих гайките централните ама не излизат а ме е страх да напъна да не счупя рамената.ако можете дайте някаква информация как да ги сваля.мерси предварително.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
piftho написа:Здрасти колега,Рамената се свалят със скоба, наподобяваща скоба за демонтиране на барабан на задни спирачки. Разбира се по - малка. Четох в една от темите и се опитах да намеря темата, но уви.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Здравейте колеги,за сега проблема е решен.Бяха се извадили рамената на двете чистачки от ябълката на моторчето и там беше проблема,много трудно сложих рамото на шофьорската в ябълката наложи се да свалям моторчето.А горните рамена го свалих както ми казахте с клещите имитиращи скоба.Благодаря ви за помощта.ПОЗДРАВИ!!!Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар