Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

отказаха и двете чистачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

отказаха и двете чистачки

Здравейте колеги,проблема е че първо спря лявата,веднага ги изключих и след малко реших да пробвам и нито едната не тръгна.сега като ги пусна моторчето се чува че работи а пък те не мърдат.ако се е случвало на някой нека каже,а ако има такава тема се извинявам ама с търсачката нищо не намерих.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Щом моторчето работ значи е механизма отваряй кората и ремонтирай смело.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Да се надяваме, че е като моя проблем. Малко по надолу в темите ме има и мен само, че само с едната чистачка.Ако се е извадило рамото от пластмасовото легло решението - подчертавам временно - взимаш термо шлаух и надяваш на ябълката на чистачката. След което слагаш доволно грес в пластмасовото легло и "надяваш". Решението не е ясно колко ще издържи, но вече 2 дни съм доволен.Др. вариант аз не намерих освен да се "побългари" някак.Поздрави и дано се оправиш лесно.
      Skoda AMfabia 1.2 12v
      exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Има още един начин да се оправи този проблем.Понеже става триене на метал в пластмаса, естествено пластмасата се извосва и ... резултата е на лице.Това с термо шлауха помага до някъде. След известно време отново излиза понеже шлауха се извосва. Проблема се решава като металната "ябълка" се удря с чук, така че да се сплеска вертикално. По този начин хоризонталния диаметър се увеличава с няколко десети и отново си ръботи както преди.piftho е много прав за обилното смазване. На практика във всеки един автомобил над 10 години трябва да се ревизират всички такива механизми, където става триене на метални и пластмасови детайли.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Виж това за "сплескването" на ябълката не се бях сетил. Но за целта ще е нужно да се измъкне цялото рамо на чистачката, а доколкото успях да поразгледам от форума става с някаква скоба, понеже аз опитах на ръка и не помръдна.
          Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Здравейте колеги,пръснах корите ама не можах да сваля рамената на чистачките.видях проблема той е че просто са се откачили скобите където се свързват двете чистачки ама като не знам как да сваля тея рамена и не мога да махна лявята кора.развих гайките централните ама не излизат а ме е страх да напъна да не счупя рамената.ако можете дайте някаква информация как да ги сваля.мерси предварително.

Коментар

Здрасти колега,Рамената се свалят със скоба, наподобяваща скоба за демонтиране на барабан на задни спирачки. Разбира се по - малка. Четох в една от темите и се опитах да намеря темата, но уви.
              Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

piftho написа:
                Здрасти колега,Рамената се свалят със скоба, наподобяваща скоба за демонтиране на барабан на задни спирачки. Разбира се по - малка. Четох в една от темите и се опитах да намеря темата, но уви.
                Пръскаш с ВД 40.Изчакваш малко.Взимаш клещи и при вдигнато перо във въздуха(за да няма напрежение в оста)полека на няколко места стискаш с клещите,така че единият край е на оста,а другият захваща рамото от долният край (имитираш скоба).
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Благодаря колеги,аз за скобата знаех ама няма от къде да намеря.Утре ще пробвам другия начин с клещите,че днес не остана време

Коментар

Здравейте колеги,за сега проблема е решен.Бяха се извадили рамената на двете чистачки от ябълката на моторчето и там беше проблема,много трудно сложих рамото на шофьорската в ябълката наложи се да свалям моторчето.А горните рамена го свалих както ми казахте с клещите имитиращи скоба.Благодаря ви за помощта.ПОЗДРАВИ!!!

Коментар

Working...
                    X