Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата просто изгасна?!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колата просто изгасна?!

    Здравейте колеги, днес се сблъсках със следният проблем. Както си карах колата, изведнъж изгасна. Спирам опитвам да запаля не иска! Върти, върти и неще. Започна да се чуват едни гърмежи (които излизаха през спортния филтър ) и не иска да запали. Все едно е задавена. Да подчертая че колата е на бензин и на метан 1.6 16В 103 коня. Помислих,че е възможно да е намокрило нещо, почудих се помаях се и я оставих. 4-5 часа след това, пробвам и колата запали от раз. На празен ход работи добре, но щом подам газ светва онази лампичка с дюзичката и спадат оборотите на двигателя, при следващо подаване на газ се чува един гърмеж, и пак същото! Колата утре ще ходи на майстор, но може ли да ме насочите какво мога да очаквам ? Че от майстори ми писна вече... Мерси предварителноЮ!
    Fiat Brava `97 1.6 16V ELX - МеТаН power

    #2
    Диагностиката ще покаже всичко. Според мен е кабели,свещи или бобина- не е лошо да ги прегледаш .Мен лично се струва, че може да е бобина. Успех!
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    Коментар


      #3
      Ами вкарахме я в сервиз, колата изглежда напълно добре, да ама докато загрее. На свободен ход работи много добре, но щом подам газ и първо кам 3000 оборота светваше чек-а и прекъсваше, след това на около 1200-1500 започна да светва, не може да се изфорсира изобщо. Интересното е че го прави и на двете горива. Не можаха да ми кажат от какво е, съмняват се в компютъра. Възможно ли е да е датчик на коляновия вал, и какви са симптомите при този мотор ? имал съм подобен проблем само че с Опел , и там беше нещо такова, само дето прекъсвача удряше на 4500 и толкова..
      Fiat Brava `97 1.6 16V ELX - МеТаН power

      Коментар

      Working...
      X