Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава...Само Лявата чистачка работи!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава...Само Лявата чистачка работи!

Здравейте колеги,Тази сутрин докато пътувах за работа, пасажерската чистачка отказа Досега не ми се беше случвало само една от тях да спре но ..... уви сега вече да.Лявата си работи нормално на всички степени безпроблемно.Отворих предния капак и се заслушах докато чистачките са пуснати. Оттам се чуваше съвсем леко доловимо чаткане, но като че ли и преди си го имаше и сметнах за нормално да е така. Когато хванах с ръка дясната чистачка тя се движеше свободно без никакво усилие по стъклото.Предполагам че се е развило дясното рамо и имам нужда от асистенция. Има ли възможност да има някакво реле или бушон, който да е изгорял или да не си правя никакви илюзии и да се хващам да разглабям пластмасите отпред?Колата е тази от подписа.Благодаря предварително.
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Смяна на бушон или реленце няма да оправи положението. И компютърна диагностика също. Хващай отверката и разглобявай пластмасите. И ако направиш една снимчица какво е станало ще помогнеш на други колеги с такъв проблем. Успех и се похвали като го оправиш.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Някъде се е откачила шината, под пластмасите са едни лостове, двете чистачки се управляват от едно и също движение на моторчето, в този ред на мисли не търси проблема в релета и кабели :D
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря за отговорите колеги.Операцията ще се извърши утре и стига да не потроша колата ще направя снимки със сигурност и веднага тук разбира се Дано да е сравнително лесно разглабянето, че ще ми е за първи път.
        Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Откачено е лосчето най- трудбното е да свалиш пласмасата под предното стъкло всичко друго е детска игра .
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

По обяд и аз го загледах, поопипах през отвора на филтъра на купето и установих, че 100% се е откачило рамото само, че не "побарах" хубаво дали може да се нагласи на сляпо, но май - май Не! .... предполагам ще счупя 1-2 от щипките който захващат тази платмаса иначе загледах всичко е на рапидки. Абе цяла събота и неделя имам да се занимавам. Пък и нали само пасажерската не работи другата си е читава )))))
            Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Разглобяването на кората е лесна работа. Трудното идва после.Ще закачиш рамото и то след време пак ще се откачи.Защото се износва пластмасата в която влиза откаченото рамо.Никъде не я продават отделно , а в моргите продават 2те рамена, в някой заедно с моторчето.И така лека полека ще стигнеш до свалянето на моторчето за чистачките,на което ако не си внимателен можеш да разместиш точната позиция на ротора.И от там чистачките да отиват много долу или много в ляво.И това всичкото за една мизерна пластмаса коята има няма 5-10 ст. Успех колега.
              HONDA I-VTEC

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...t=tipoЯвно не са си решили проблемите от Фиат...И при Tipo механизмът е същият ,и аз си реших проблема ,като си купих от една морга механизма ,но без моторчето ,и ми струваше 10 лева...След като обиколих поне 15 магазина за части ,и все ми казваха ,че нямат въпросните пластмасови втулки...
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Здравейте Колеги,Решението се оказа "временно". Днес в дъжда един приятел ми даде съвет. Развих кората и махнах само лявата част, тъй като за дясната не можеше и дума да става. Видях къде точно се намира това откачено рамо и щангичката с пластмасовото легло. Даде ми Термо Шлаух, който нахлузих на ябълката на чистачката, след което нахлузих рамото с пластмасата като предварително "натъпках" грес доволно.... Ще видим колко ще издържи, но надявам се поне до края на зимата Съжалявам, но Снимки не можах да направя тъй като времето ме спря, а и бях достатъчно мокър за да си правя илюзии, че ще снимам, както и че беше на такова място, че снимка е невъзможна поради факта, че с едната ръка повдигах пластмасовата кора, а с другата държах откаченото рамо.Въпреки всичко смятам че, е възможно да се побългари и да стане доста читаво ако:1. Се изреже долната част на пластмасовото легло, за да остане дупчица.2. Нахлузва се ябълката.3. С пластмасово конусче, което изнамерих от багажника с метално щифтче от вътрешната, страна което да влезе в ябълката и да "заключи" по тънката горна част ще е "вечно".Друг вариант аз лично не виждам. Мислих за вариант да се направи резба с "флашка" на ябълката, но колко точно ще изкара това е др. въпрос тъй като имаме въртеливо движение и вероятно ще развие гайката. Поздрави от мен и дано макар и без снимки да съм успял да помогна на някой от Вас.
                  Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Working...
                  X