Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разлика в рамената на задната чистачка на Браво?!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разлика в рамената на задната чистачка на Браво?!?

Чудя се дали има разлика в рамената на задната чистачка на Браво със спойлер и Браво без спойлер?! Чудя се,защото сложих задна врата със спойлера,но рамото на чистачката е от мойта старата и сега като пусна чистачката,забива в спойлера и спира ?!
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

кола

то спойлера е допълнително така че едвали да има различни ама нещо се извиваше и става или началото да се промени
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      то спойлера е допълнително така че едвали да има различни ама нещо се извиваше и става или началото да се промени
      Мъчих я,но неще..То на пластмаса какво да му извиеш,а за началото не виждам смисъл.. Чудя се ако взима ново рамо дали ще оправи или трябва друго по здраво перо,което незнам какво трябва да е?!

Коментар

Една и съща е чистачката на Браво от 95 до 2001, и после на Стилото с 3 врати. Може би нещо не е наред със спойлера, оригиналния ли е? Да не е някой хванат с лепило поксипол...

Коментар

кола

Ми това от пласмасата нали и то се извива малко като се нагрее и не стига до горе се се удри Илко нещо така го беше правил .Виж на някоя друга кола как е точтно
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ogi28b написа:
            Една и съща е чистачката на Браво от 95 до 2001, и после на Стилото с 3 врати. Може би нещо не е наред със спойлера, оригиналния ли е? Да не е някой хванат с лепило поксипол...
            Да,оригиналния спойлер от HGT е.Не е хванат с лепило и т.н,а с болтовете през джама и си ляга на всякъде плътно..
            kluchar написа:
            Ми това от пласмасата нали и то се извива малко като се нагрее и не стига до горе се се удри Илко нещо така го беше правил .Виж на някоя друга кола как е точтно
            Ще го питам,да видя какво е правил,че не се издържа без задна чистачка.

Коментар

Ако се загледаш странично в чистачката докато тръгва ще видиш,че в горно средно положение горния и край стърчи (не ляга плътно по стъклото) и затова закача в спойлера. Решението е друг вид гумичка и метални шини,които са по-меки и позволяват на чистачката да приеме формата на стъклото за да не стърчи и закача.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Да внеса и аз малко спам в темата има ли начин на тази задна чистачка да се сложи перо тип "банан", мисля си че ще е удачен избор
                Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                  Да внеса и аз малко спам в темата има ли начин на тази задна чистачка да се сложи перо тип "банан", мисля си че ще е удачен избор
                  Определено няма как да стане на чистачката на Браво, може би ако се сложи друго рамо (като на Типо или нещо от сорта).
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                    Ако се загледаш странично в чистачката докато тръгва ще видиш,че в горно средно положение горния и край стърчи (не ляга плътно по стъклото) и затова закача в спойлера. Решението е друг вид гумичка и метални шини,които са по-меки и позволяват на чистачката да приеме формата на стъклото за да не стърчи и закача.
                    Точно така,края на чистачката не ляга на стъклото и удря в спойлера... За какви метални шини говориш,че нещо не успявам да схвана идеята,освен че трябва да сменя перото с по-меко?!

Коментар

На перото в каналите има метални шини,които го държат право (иначе ще се усуква като от кашкавал).
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

И аз имах подобен проблем.С нова чистачка всичко се нагласи - 22 лв.Пробвах само перата да сменя, но ефекта не е задоволителен. Износват се пластмасовите осички и един водач и перото започва да се усуква и не приляга хубаво.А на старата врата добре ли чистеше тази чистачка - равномерно ли миеше прозореца?
                        Bravo JTD 105 '98

Коментар

mr. Nikoi написа:
                          И аз имах подобен проблем.С нова чистачка всичко се нагласи - 22 лв.Пробвах само перата да сменя, но ефекта не е задоволителен. Износват се пластмасовите осички и един водач и перото започва да се усуква и не приляга хубаво.А на старата врата добре ли чистеше тази чистачка - равномерно ли миеше прозореца?
                          Като се замисля и на старата врата пропускаше да чисти горе,но аз съм сложил някакво перо дето в него няма никакви метални шини и си мисля да сложа ново перо,ако не ми хареса,купувам едно ново рамо и се приключва проблема.. Но май ще се купува ново,че и мойто перо се усуква и се опитва да ми драска прозореца ..

Коментар

има някаква разлика в чистачките защото и на мен ми закача в спойлера

Коментар

И моята драска прозореца... това значи ли, че трябва да сменя цялото рамо, или става само перото?
                              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Working...
                              X