Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при запалване на Фиат Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при запалване на Фиат Типо

Темата може и да не е за тук,ако е така се извинявам !!!Типото е 1.6 моно инжекция + газова.Проблема със запалването се появи преди няколко месеца и той е следния:Като се опитам да запаля на ГАЗ пали(когато на акумолатора една клема е махната и после я закача и опитам да запаля няма проблем,обаче ако не съм махнал клемата и стой цяла нощ и на сутринта понякога пали трудно-не винаги го прави),но на БЕНЗИН е истинки кошмар върти си и неще,а също така и като колата е в движение и ми се е налагало да превключа от ГАЗ на БЕНЗИН колата угасва и после много трудно пали.Карал съм я по майстори ,но нищо на никъде никой неможе да каже защо прави така.Някой ако има предложения нека ги сподели ще съм много благодарен !!!

Колега дюзичката чистена ли е ?Може да се е запушила.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Компа натрупва грешки и му трябва рестарт,затова пали след откачане на акумумлатора.Аз навремето имах същия проблем след като сложих газово на типото.Отидох в сервиза където ми слагаха газовото и ми монтираха реле, което по някакъв начин рестартира компа при превключване от бензин на газ и обратно и проблема бе решен.За съжаление не се рових да видя точно какво и къде са монтирали.
      Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
      Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

pecata написа:
        Колега дюзичката чистена ли е ?Може да се е запушила.
        Чистена е

Коментар

power66 написа:
          Компа натрупва грешки и му трябва рестарт,затова пали след откачане на акумумлатора.Аз навремето имах същия проблем след като сложих газово на типото.Отидох в сервиза където ми слагаха газовото и ми монтираха реле, което по някакъв начин рестартира компа при превключване от бензин на газ и обратно и проблема бе решен.За съжаление не се рових да видя точно какво и къде са монтирали.
          Значи като превключваш с копчето от газ на бензин и бензин газ компа се рестартва,ама и в движение ли може да се превключват от едното на другото и обратно или трябва да е спряла колата.Като ти сложиха релето започна да си пали и на БЕНЗИН и на ГАЗ ?

Коментар

Разбира се, че превключването може да става и в движение. Даже при мнозина е доста често използвано при изпреварване. Тогава превключваш на бензин, изстрелваш се, тъй като се получава своеобразен "турбо" ефект, а след изпреварването отново връщаш на газ. Това обаче го прилагам само при по-рискови изпреварвания...
            FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
            FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Благодаря ви много това не го знаех и сега при първа възможност отивам и го слагам и дано се оправи щото ми писна вече :D :D :D :D :D :D :D

Коментар

А някой може ли да даде повече инфо за това реле?????

Коментар

Не знам дали ще ти помогне тази информация ,която имам.Релето се връзва към ключа за превключване на газ и бензин,като по някакъв начин прекъсват през него захранването на компа.Така при всяко превключване от газ на бензин или обратно компа се рестартира и изчиства натрупаните грешки,които пречат за нормалната работа на моноинжекцията.Обикновенно трябва да се чистят грешки натрупани по време на работа на газ,тъй като немогат качествено да излъжат електрониката ,че двигателя работи на бензин,от което всъщност си патят много колеги монтирали газова уредба при пишман майстори(лично мнение).Не искам да правя реклама ,но газовата уредба с която имах проблем ,който беше решен по гореизложения начин е монтирана и подържана във Фобос сервиз-Плевен.Така че колега ,моя съвет е - намери си добър сервиз за газови уредби или си карай на бензин.Успех ти желая!
                  Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
                  Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

Working...
                  X