Здравейте колеги. Нов съм във форума но съм се наумил да си взема една темпричка 94г. 1,6mi. Питането ми е добър автомобил ли е или има някой дефекти. Благодаря Ви предварително !Модерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще купувам Fiat TEMPRA и търся мнения
Collapse
X
-
Гледай най-вече да не е удряна и да няма изчуквано и китосвано по нея. Купето е поцинковано и е много устойчиво на ръжда. Не би трябвало да има такава никъде. Моята е 91 и е без никаква корозия. Ако улучиш на купе - както каза колегата по горе - няма да имаш ядове с другите агрегати - много евтина подръжка. Иначе има добра возия, вътре е сравнително тиха. Ако улучиш с климатроник - още по добре. Обърни внимание дали не се е "разкрачила" отзад - лагери на носачите. Не са скъпи, но е често срещано. Поне ще може да използваш да отбиеш от цената малко.
Коментар
-
И за какво ти е - 16 годишен автомобил е вече морално остарял. Този, дето ти го продава, явно ще е голям късметлия, та вместо да се отърве от него в моргата, да може все пак да му вземе някакви парички. А за теб оттук-насетне започват ремонти и главоболия. Като искаш кола от този клас, вземи си някоя Мареа, вече около 2000 и малко след година, на доба цена, но тепърва да купуваш толкова стар автомобил, няма никакъв смисъл.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Имам и марея и темпра - мога да кажа че подръжката на мареята от към двигател ще му излезе доста по солено. Темпрата е направена по здраво от към дребните детаили - дръжки на вратите и т.н. Ако улучи на читав екземпляр и не го притеснява че е демоде, ще има по малко ядове. Единствения плюс на мареята е по-модерната визия.
Коментар
-
и аз карам темпра и не мога да се оплача.да прави ми разни магарий от време на време , но какво да се прави...частите да не са кой знае колко скъпи.за купето че е защитено от корозия съм за с двете ръце.мойта няма грам ръждичка.като ходих да ми маха един приятел катализатора , като я вдигна на подемника и вика баси мамата тая кола отдоло свети...возията е добра както каза колегата.само гледай читави амортесьори да има , или да си вземеш.колкото до двигателя 1.6 е слаб мотор.аз нали съм с такъв.не ме кефи.говорим за 75 коня. ако е 90 коня друго казва...за какви парички става на дума тая Темпра.сподели....Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
sugarboy написа:На Мареата какво й се поддържа откъм двигател, освен да сменяш редовно маслото и ангренажния ремък. То, като се стигне да й поддържаш двигателя, трябва да помислиш да се разделяш с нея с дестинация пункта за вторични суровини.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
За сиромах човек темпра не е лош избор, особено ако не си претенциозен относно това как изглежда морално колата, най-важно да няма ръжда, другото по мотора е сравнително по просто като за автомобил до средата на 90-те. Гледай внимателно колата.Поддръжката е приемлива също. До примерно 1500 лв по-добре стара темпра вместо стара мареа, аз съм на това мнение. Успех с покупката ))Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Откъм подръжка Темпрата е значително по-евтина от Марея.Моята ме беше вбесила с дребни неща, но дразнещи.На дръжките на вратите им се износва един механизъм, и беше почнала да не ми се отваря шофьорската врата. Ключалката на багажника - също.Врътките на парното са отвътре от много нежна пластмаса и не съм виждал Темпра, на която да работят нормално. Чупят се и не държат жилото.Иначе като цяло е много здрав и надежден автомобил.
Коментар
-
Immortal написа:....Врътките на парното са отвътре от много нежна пластмаса и не съм виждал Темпра, на която да работят нормално. Чупят се и не държат жилото......
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар