Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще купувам Fiat TEMPRA и търся мнения

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ще купувам Fiat TEMPRA и търся мнения

    Здравейте колеги. Нов съм във форума но съм се наумил да си взема една темпричка 94г. 1,6mi. Питането ми е добър автомобил ли е или има някой дефекти. Благодаря Ви предварително !Модерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

    #2
    Много добър избор.Автомобила е чудесен-евтина потдръжка и издръжлив двигател.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

    Коментар


      #3
      Гледай най-вече да не е удряна и да няма изчуквано и китосвано по нея. Купето е поцинковано и е много устойчиво на ръжда. Не би трябвало да има такава никъде. Моята е 91 и е без никаква корозия. Ако улучиш на купе - както каза колегата по горе - няма да имаш ядове с другите агрегати - много евтина подръжка. Иначе има добра возия, вътре е сравнително тиха. Ако улучиш с климатроник - още по добре. Обърни внимание дали не се е "разкрачила" отзад - лагери на носачите. Не са скъпи, но е често срещано. Поне ще може да използваш да отбиеш от цената малко.
      https://www.cialispascherfr24.com/

      Коментар


        #4
        Двувалка ли е
        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

        Коментар


          #5
          Няма темпри 1.6 двувалка оригинално
          https://www.cialispascherfr24.com/

          Коментар


            #6
            И за какво ти е - 16 годишен автомобил е вече морално остарял. Този, дето ти го продава, явно ще е голям късметлия, та вместо да се отърве от него в моргата, да може все пак да му вземе някакви парички. А за теб оттук-насетне започват ремонти и главоболия. Като искаш кола от този клас, вземи си някоя Мареа, вече около 2000 и малко след година, на доба цена, но тепърва да купуваш толкова стар автомобил, няма никакъв смисъл.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

            Коментар


              #7
              Имам и марея и темпра - мога да кажа че подръжката на мареята от към двигател ще му излезе доста по солено. Темпрата е направена по здраво от към дребните детаили - дръжки на вратите и т.н. Ако улучи на читав екземпляр и не го притеснява че е демоде, ще има по малко ядове. Единствения плюс на мареята е по-модерната визия.
              https://www.cialispascherfr24.com/

              Коментар


                #8
                И аз карам темпра 1.9 тд и мога да кажа че наистина е здрав автомобил, с евтина подръжка , няма значение чее по стара стига дае запазена и ще му върши работа. Само гледай купето дае читаво , и най вече гледай задния ляв калник защото там загнива най често .
                темпра 1,9тд

                Коментар


                  #9
                  На Мареата какво й се поддържа откъм двигател, освен да сменяш редовно маслото и ангренажния ремък. То, като се стигне да й поддържаш двигателя, трябва да помислиш да се разделяш с нея с дестинация пункта за вторични суровини.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                  Коментар


                    #10
                    и аз карам темпра и не мога да се оплача.да прави ми разни магарий от време на време , но какво да се прави...частите да не са кой знае колко скъпи.за купето че е защитено от корозия съм за с двете ръце.мойта няма грам ръждичка.като ходих да ми маха един приятел катализатора , като я вдигна на подемника и вика баси мамата тая кола отдоло свети...возията е добра както каза колегата.само гледай читави амортесьори да има , или да си вземеш.колкото до двигателя 1.6 е слаб мотор.аз нали съм с такъв.не ме кефи.говорим за 75 коня. ако е 90 коня друго казва...за какви парички става на дума тая Темпра.сподели....
                    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                    ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                    Коментар


                      #11
                      sugarboy написа:
                      На Мареата какво й се поддържа откъм двигател, освен да сменяш редовно маслото и ангренажния ремък. То, като се стигне да й поддържаш двигателя, трябва да помислиш да се разделяш с нея с дестинация пункта за вторични суровини.
                      Колега аз бих ти казал кое и е по скъпото.Ще ти дам пример примерно с 1.6 16V най-масовия мотор и 1.6 моното.Ти си го написал-ангренажа.Цената на анг. коммплекти е съвсем различна.За работата по смяната взимат съвсем различно.Бобината на едната е една пара,на другата съвсем друга. Едното се газефицира с поглед,а другото с поглед и още нещо...!заради това и още куп други дребни неща покрай двигателя хората не ги връщат на вторични,ами си ги правят.За мен мареата превъзхожда само с дизаин,но ако колегата не държи толкова на това темпрата е неговата кола.Реално погледнато всичко което се предлага в една мареа се предлага и в една темпра.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

                      Коментар


                        #12
                        За сиромах човек темпра не е лош избор, особено ако не си претенциозен относно това как изглежда морално колата, най-важно да няма ръжда, другото по мотора е сравнително по просто като за автомобил до средата на 90-те. Гледай внимателно колата.Поддръжката е приемлива също. До примерно 1500 лв по-добре стара темпра вместо стара мареа, аз съм на това мнение. Успех с покупката ))
                        Play Golf ,but not drive golf!!!
                        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

                        Коментар


                          #13
                          Откъм подръжка Темпрата е значително по-евтина от Марея.Моята ме беше вбесила с дребни неща, но дразнещи.На дръжките на вратите им се износва един механизъм, и беше почнала да не ми се отваря шофьорската врата. Ключалката на багажника - също.Врътките на парното са отвътре от много нежна пластмаса и не съм виждал Темпра, на която да работят нормално. Чупят се и не държат жилото.Иначе като цяло е много здрав и надежден автомобил.

                          Коментар


                            #14
                            Immortal написа:
                            ....Врътките на парното са отвътре от много нежна пластмаса и не съм виждал Темпра, на която да работят нормално. Чупят се и не държат жилото......
                            Явно съм късметлия че съм с електронното табло за парното А днес на мареята взеха да ми се включват сами чистачките Еб.си полтъргайста...
                            https://www.cialispascherfr24.com/

                            Коментар


                              #15
                              Alex_RT написа:
                              За сиромах човек темпра не е лош избор
                              Интересно определение !??!
                              Peugeot 406, 2000 HDi 90
                              ex. Peugeot 106 1,5 D
                              ex. Ritmo 70 138B2.000
                              ex. Tempra 2.0 159A6.046
                              Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

                              Коментар

                              Working...
                              X