Ами тъй като не мога да формулирам конкретно въпроса, ще започна със ситуацията по-отдалеч.... Всичко си беше ОК със стилото.... и изведнъж спря да функционира помпичката за течност за чистачките. Подчертавам, че едновременно спря както функционирането на помпичката, така и пръскането по предното и задното стъкла (не е имало работа на помпичката при липса на пръскане)! Ток до помпичката - също стига До тук нищо не обичайно.... явно е изгоряла. Демонтирах я и забелязах следните тревожни факти:1. Продухах двете маркучета с помпата за гуми (всичко ОК - изкарах дори останалата течност в системата) :D и реших незнайно защо да ги надуя и с уста (да не съм ви чул да се смеете) та забелязах, че при маркучето за задното стъкло няма проблеми, но при предното при неимоверни усилия нямаше резултат! Чудя се каква ще е тая помпичка, дето ще го създаде тва налягане?? Разбира се провах да надуя и при бутнато лостче. Чудя се дали това няма да ми създаде проблем и при нова помпичка? И дали в същност това не е нормално функциониране, а аз просто се филмирам без причина...2. Като съм почнал с надуването, реших да пробвам и самата вече свалена помпичка.... Там ми направи впечатление, че като надуя края на общата вода, въздушна струя излиза само през черния край (който по мой спомен беше свързан с маркучето за задното стъкло) и дори да го запуша - струя до другия (белия) край не стига. Та всякакви препоръки ще са ми от полза. Включитерно и дали помпичката е взаимозаменяема с такава от друго МПС. Колата е Fiat Stilo, 1.9 JTD, 2002г. 5 врати.Ако има подобна тема, моля да бъда пренасочен!Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с помпичка за течност за чистачките на Стило - Решен
Collapse
X
-
Ами колега не е лошо да си оправиш заглавието , за да не ти изтрият модераторите темата А сега по темата ... Помпичката ти явно е изгоряла и ще трябва нова а дали е взаимозаменяема не знам ... Маркучите ти явно са запушени така както описваш не е лошо и тях да смениш ...Теоритиците си лаят, голфа си върви!
-
Здравей Колега,На Бравата има едни клапанчета по маркучите, които държат нивото на водата в маркучетата малко преди дюзите, за да може като натиснеш копчето да почне да пръска веднага. Виж да не ти се е запушило клапанчето за предните чистачки. струва 2-3 лева в Александър Ауто го имашеПоздравиBrava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Благодаря за чудесните мнения, колеги!!!Ето как се развиха нещата по-нататък.....Оказа се че моторчето е блокирало. При свързване директно с акумулатора само искреше, без никакви други признаци на живот. В последствие вързах помпичка от Беларус :D :D :D за да проверя дали всичко по системата е изправно. Всичко беше ОК. Дори си помислих да оставя помпичката от Беларус-а, с опция за лишаване от пръскане на задното стъкло или опция за едновременно пръскане отпред и отзад.Оказа се, че всичките ми идеи и обикаляне по моргите са били безпредметни на фона на това, че си поръчах от близкия магазин чисто нова помпичка на цена от 15 лева. Та утре я слагам и да се надяваме, че приключвам въпроса!P.S.За колегите от Плевен!!!От моргата до телевизионната кула в ж-к Дружба ме информираха, че около 3-4 декември ще докарат Стило!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар