Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запалителен проблем на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запалителен проблем на типо

Описвам цялата случка, пък вие дано ме разберете Преди около месец имах проблем със запалването-в смисъл двигателя върти, но каточели нестигаше бензин до него и не палеше. От 3тият път лека полека, запалваше и после никакви проблеми. Това се случи 2-3 пъти, тогава си мислих, че е от бензина, защото бях сипал ОМВ 100.Днес пак се случи подобно нещо,обаче сега съм си с ШЕЛ v-power95. Запалих си колата без проблем и тръгнах да си върша работата, но 5мин. след като беше работила ми изгасна и след това не искаше да запали. Пак по същият начин-двигателят върти, но все едно не качва бензин. След 10 мин. седене и няколко проби на запалването тръгнах. Оборотите бяха нормални, не придърпваше, всичко нормално. Оставих пред блока изгасих, след малко опитах пак да запаля и пак нямаше никой. След 30тина мин. си запали, но ми стояха високи оборотите около 2000-3000.Направих едно кръкче на квартал-върви, но не смъква оборотите. Паркирах си и я оставих пак да си работи така, поработи на 2000 оборота и после ги смъкна на 1000, дадох си газ, качи ги на 2000 и там ги и остави. опитах после пак да запаля и запали, но с малко зор!? Някой може ли да ми обясни какво става и къде да видя дали има нещо скапано!?
    Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
    Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
    Fiat Bravo 1.4 120k.с.

моторче за празен ход
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз пък си мисля за датчика на температурата синия куплунг
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
        аз пък си мисля за датчика на температурата синия куплунг
        също е вариант да
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Добре тук изчетох доста теми и май и аз на там бия. Та да питам.Как да проверя дали работят правилно и още: възможно ли е това да се получава от свещите(скоро не са сменяни) + бензиновият филтър, че и неговата смяна незнам кога е била последно!?
          Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
            Добре тук изчетох доста теми и май и аз на там бия. Та да питам.Как да проверя дали работят правилно и още: възможно ли е това да се получава от свещите(скоро не са сменяни) + бензиновият филтър, че и неговата смяна незнам кога е била последно!?
            не мисля, че може да е от свещи или филтър, но филтъра поне го смени, така или иначе е 2 лв. принципно не би трябвало да е от него, освен ако не е тотално задръстен
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ще се мъча следобед на това моторче за празен ход.Разбрах, че бая скъпо било, та ще видим дали ще може нещо да се побъзика и оправи.......А за тоя датчик, сега ще го издирвам и него....Как се прави проврка дали работят правилно!?
              Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                Ще се мъча следобед на това моторче за празен ход.Разбрах, че бая скъпо било, та ще видим дали ще може нещо да се побъзика и оправи.......А за тоя датчик, сега ще го издирвам и него....Как се прави проврка дали работят правилно!?
                моторчето е към 50 кинта 2 ръка. и двете неща се проверяват като се мерят, обаче виж не мога да ти кажа стойностите.
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Видях, че един вакумен маркуч ми е доста скъсан.Възможно ли е от това да ми идват проблемите!?
                  Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                    Видях, че един вакумен маркуч ми е доста скъсан.Възможно ли е от това да ми идват проблемите!?
                    възможно е , но то така или иначе нали знаеш че трябва да го смениш тоя мъркуч независимо дали проблема е в него или не
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ако е от "синия" датчик при откачането му колата трябва автоматично веднага да запали. Пробвай като го направи и го откачиш какво ще стане. Ако продължи да го прави продължавай натам.Следващото ако е от моторчето то тогава трябва да го усетиш по празния ход на педала (трябва да се увеличи).Аз по бих заложил на датчика на хол.И накрая - пробвай да разкачиш акумулатора за 15-20 мин (да ресетнеш компютъра), чувал съм че проблеми от този род на такава кола да се оправят колкото и странно да звучи това!Успех!
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не, не екъм синият датчик а към моторчето за празния ход. Смених го и запалих, сега оборотите са ми равномерни, но немога да си обясня как този скъсан маркуч, ще дави колата ми, защото и без него пак си запалих!?
                        Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Колега, вакуума има голямо значение, не го подценявай Аз бих те посъветвал да прегледаш основно ВСИЧКИ кабели, връзките към датчиците и елекрониките, имат навика сами да се откачат от щекера или където са протрити или износени окъсяват доста често и при фиатките това много често води до невероятни случки от сорта като натиснеш спирачка да светва лампата в купето (виждал съм го с очите си ) ) При мен наскоро се беше развалил кабела на датчика на коляновия вал и докато го намерим що нерви изхабихме, не е работа. След това като прибрах колата в гаража свалихме цялата връзка кабели и се разкри невероятна катрина: тук протрит кабел, там едва се държи на буксата, и като иъолирахме всичко положението видимо се подобри, дори реленцата които от време на време проскърцваха изведнъж се оправиха )Поздрави и нека силата да е с теб

Коментар

Working...
                          X