Здрвейтие колеги.След обслужването на мотора ми(2000,16в)след 3000 -3500 оборота се появява гадно тракане от към ангренажа(аз поне от там го чувам)сблъсквал ли се е някой с подобен проблем и какво е решението?Благодяря Ви!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане от мотора на ФИАТ Купе 2000 16в
Collapse
X
-
Joro написа:Да не са забравили да стегнат нещо - примерно някой от болтовете на шайбата на коляновия вал (4-те малки или големия с обратната резба)? Дано не е най лошото че аман от тея двулитрови двигатели с тяхните лагери То май не остана такъв във форума дет` да не е изтропал.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Joro написа:Да не са забравили да стегнат нещо - примерно някой от болтовете на шайбата на коляновия вал (4-те малки или големия с обратната резба)? Дано не е най лошото че аман от тея двулитрови двигатели с тяхните лагери То май не остана такъв във форума дет` да не е изтропал.Fiat Coupe 16V Turbo
Коментар
-
Ако са лагери на колянов вал значи има луфт и постепенно шума ще почне да се чува на все по-ниски обороти.Най-лесно може да провериш дали е това като оставиш колата да загрее и си погледнеш налягането на маслото при запален мотор на място без да подаваш газ. Ако ти е към 2 бара значи е нещо друго. Ако е към 1 бар и/или по-малко ... лошо, Седларов...
Коментар
-
stefan_milev написа:ами при мен датчика е прецакан явно и ми показва 3 бара постоянно,без значение дали е топла или студена.на много хора с Купета сум чувал ,че им тракали ама така си карат,но аз съм малко шашав по отношение на здравината и сигурността на колата ми
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар