Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обобщение за проблема ми със запалването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обобщение за проблема ми със запалването

Брава 1,6 16 V, 76 kWВ петък и стана нещоЗапали и след 1 секунда загаснаПосле само върти, но не палиПомпата се чува, но може би не чувам нея а нещо другоИма бензинИма искраИзмерих бобината - съпротивленията са о.к.В събота с 1000 зора запалиС яко даване на газ - около 30 секунди се мъчи, тресе, но след това работеше нормалноВърви си съвсем нормалноМинах 3-4 километраНо като я загасих се случва вече другоИли пали или почва да хърка, както когато колата е запалена и ключа погрешно пак са врътне като за запалванеИ в случаите, когато запали, заедно със запалването хърка 2-3 секунди и продължава да работи нормалноИ като на стои място и я форсирам до 5000 оборота - датчика за температурата пада почти до нулево положение - това става много бързоКато паднат оборотите до 900 и се качва до 90 градусаДнес пак пробвахВече не пали - само хъркаСъвети?Мерси
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

аз не можах да вникна много в проблема ти, но какво е това хъркане? да не е от стартера бендикса да ти е заминал и да не връща като пуснеш клъча и да се върти стартера с мотора? как не пали, върти ама не пали или не върти ич?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

сигурно ти се е случвалокогато колата е запалена и вместо да я загасиш, въртиш ключа наобратно - като за запалванеи си чува един неприятен звукето на това му казвам "хъркане"това се чува като опитам да запаля

Коментар

sev написа:
        сигурно ти се е случвалокогато колата е запалена и вместо да я загасиш, въртиш ключа наобратно - като за запалванеи си чува един неприятен звукето на това му казвам "хъркане"това се чува като опитам да запаля
        абе не ми се е случвало те фиатите имат защита да не въртиш 2 пъти, пък и винаги палят веднага ама не разбрах, върти ли ти двигателя от стартера като въртиш ключа? да не би да ти е износено колелцето на стартера и да не зацепва нещо в маховика?
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ами мисля, че въртидаже определено трябва да въртизащото щом при запален двигател се чува същия звук, значи върти

Коментар

запали я някак си и отиди на някой байр. загаси я и я посля я пусни по байра и я запали ако направи същото просто бендикса не ти прибира и стартера остава зацепен. аз така успях да разбера нещата
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              запали я някак си и отиди на някой байр. загаси я и я посля я пусни по байра и я запали ако направи същото просто бендикса не ти прибира и стартера остава зацепен. аз така успях да разбера нещата
              днес ще я карам при Киро Алфатада я гледа човекада не се правя на майстор, че това вече е извън възможностите ми :D

Коментар

такаима изрорени зъби на маховикана тази кола, може ли да се обърне?

Коментар

sev написа:
                  ебах му май...... в ........ такова желязо да се изрони от това смешно колелце на стартера? сефте чувам. не знам колега дали може дасе обръща, но и да не може едва ли е повече от 40 50 кинта все пак не е дюза на реактивен самолет, а едно зъбно колело
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

sev написа:
                    Виж за маховик втора ръка някъде.
                    Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

Коментар

цял маховик, или само колелото?защото маховика май е доста скъп

Коментар

sev написа:
                        ако не е двоен маховика не е толкова скъп ,аз на уното си купих за 10 кинта от една морга , на браво ще е по скъп но не повече от 30-40 лв това ако не е двоен двойния си е цифра,а между другото поразпитай дали не се продава само венеца /нов/ за някои коли има но за браво не знам
                        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                        UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                          sev написа:
                          ако не е двоен маховика не е толкова скъп ,аз на уното си купих за 10 кинта от една морга , на браво ще е по скъп но не повече от 30-40 лв това ако не е двоен двойния си е цифра,а между другото поразпитай дали не се продава само венеца /нов/ за някои коли има но за браво не знам
                          човека, който я оправя ще намериили ще го обърне ако можеиначе втора ръка или новтой доста са занимава само с италиански коли и ще намерисамо информативно питама доста ли се разглобява, за да се смени?

Коментар

ами свалят се скоростите според мен е доста 1 ден работа
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                              ами свалят се скоростите според мен е доста 1 ден работа
                              и аз така разбрахчарк за 20 лева и тройно за труд понече може и повече

Коментар

Working...
                              X