Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило 1.6 трака след смяна на консумативите. От маслото или?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило 1.6 трака след смяна на консумативите. От маслото или?

Здравейте! Извинявам се, че може би задавам пореден въпрос, който се повтаря, но имам Фиат Стило 1.6 бензин. Купих колата преди около 3 седмици и след смяна на консумативите ( ангренажен ремък, масло и т.н.) започна да се чува някакъв странен шум. При смяната се сложи някакво високо синтетично масло(не мога да дам конкретно наименование) и след това колата започна да трака. Шума наподобява на идващ от валовете по двигателя, но не съм 100 % сигурна. Има ли възможност този шум да идва от реакция от неподходящо масло или има някаква повреда по двигателя. И притежателите на такъв автомобил, моля споделете какво масло използвате вие. Мерси предварително.Отделена от Какво да гледам при покупка на Фиат Стило Абарт?Модераторски екип на Fiat-bg.org

Вероятно не е тук мястото на твоето питане и модераторите може да ти преместят въпроса, но все пак ще ти отговоря. По всяка вероятност когато си купила колата в маслото е имало добавки (които са сложени от автоджамбазите). И след смяна на маслото (т.е. ти вече си слагаш нормално и чисто като сълза масло) се получава това тракане. Неприятно е наистина. Във всеки случай (за да се избегне някакво недуразумение с маслото), сложи бензин 95+ от бензиностанция Еко. Аз откакто карам с такъв, почти нямам такива шумове. Карам с масло Селения Голд, пълна синтетика, но по всяка вероятност следващото ще е друга марка (че това го похапва )
    Stilo 1.6 16v

Коментар

Зависи от тракането,но може и ангренажния ремък да не ти е зацепен правилно.Нека някой по вещ се изкаже по въпроса все пак.
      Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Попитай какво масло са ти сипали.Колата ти може да не е за пълна синтетика...вече,като нова може би!Другия вариант е ремъка,ама ако не е зацепен правилно едва ли симптома ще е само тракане.Колата ти сигурно е на много хиляди километри и несе учудвай че трака.Според мен смени маслото щом незнаеш ако неси сигурна на 100% какво е сипано и му вкарай и ти една добавка и ако нямаш други ядове си карай и си свиркай.Мойта кола трака 4-та година.Над 300хил е,как да не трака!?
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

E-eee, колеги, вие направо закопахте момичето. Тракането след обслужването на колата може да бъде отвсякъде и от всичко, но нека не набеждаваме задължително двигателя. Ролки, ремъци, обтегачи на ангренажа ( макар и нови ) също могат да тракат, като за световно.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Колата не е ли с хидравлични повдигачи на клапаните Ако е така може да е от гъсто масло ... Какво масло са наляли на колата
            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Brevetti написа:
              Зависи от тракането,но може и ангренажния ремък да не ти е зацепен правилно.Нека някой по вещ се изкаже по въпроса все пак.
              Да, възможен вариант, особено ако тези консумативи (ролки и ремъци) са сменяни от кварталния майстор. Специално за мотора 1.6 16V се иска точен инструмент за смяна на ангренажен ремък. Може и да се смени "на око" и с белези, но въпреки това не е най-надеждния метод и става лошо после. При всички положения ако е засецепн неправилно, няма да е само тракане и шум от двигателя, а и повишен разход, мудност на автомобила.
              Stilo 1.6 16v

Коментар

Тук на колегата бравата тракаше, когато препълниха с масло двигателчето. Източи малко, за да падне до максимума и всичко се оправи.

Коментар

Yani76 написа:
                  . Карам с масло Селения Голд, пълна синтетика, но по всяка вероятност следващото ще е друга марка (че това го похапва )
                  Това масло не е пълна синтетика http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Стило 1.6 трака след смяна на консумативите. От маслото

dari4ka написа:
                    Здравейте! Извинявам се, че може би задавам пореден въпрос, който се повтаря, но имам Фиат Стило 1.6 бензин. Купих колата преди около 3 седмици и след смяна на консумативите ( ангренажен ремък, масло и т.н.) започна да се чува някакъв странен шум. При смяната се сложи някакво високо синтетично масло(не мога да дам конкретно наименование) и след това колата започна да трака. Шума наподобява на идващ от валовете по двигателя, но не съм 100 % сигурна. Има ли възможност този шум да идва от реакция от неподходящо масло или има някаква повреда по двигателя. И притежателите на такъв автомобил, моля споделете какво масло използвате вие. Мерси предварително.Отделена от Какво да гледам при покупка на Фиат Стило Абарт?Модераторски екип на Fiat-bg.org
                    Тракането може да е от всичко сменено. Много е важно да кажеш какво е маслото!!! С какъв визкозитет!!! Да не са наляли с работен вискозитет 30. Това, че е синтетично е добре. Ако тракането е от маслото, се дължи на неправилно подбрано, защото разликата в работните вискозитети, понякой път е доста голяма, а това не е маловажно. Още повече, ако е сбъркан работният вискозитет. И понеже това е най-важното, първо то трябва да се изясни. После ремък, ролки и т.н.

Коментар

И 15w40 да са му наляли на моторчето не би следвало да трака.Едва ли в сервиза са му наляли по гъсто масло от това.Иначе комбинацията скоро купена кола и почва да трака след първа смяна на масло не звучи никак добре за колата.А да е зацепен грешно ремъка и в сервиза да са чак толкова некадърни да го забележат не ми се вярва.Кажи от къде е купено и къде е обслужен.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Е, едва ли са наляли 15/40 пълна синтетика По-скоро са сипали по-рядко масло, ако изобщо е в него проблема.

Коментар

"А да е зацепен грешно ремъка и в сервиза да са чак толкова некадърни да го забележат не ми се вярва" Вервай ми има толкова некадърни! :D За Дедрата преди години, ми казаха да чакам да улегне и ще спре да трака .След презацепване естествено спря.
                          Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Проверката на правилното зацепване е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Разликата между 15w40 и 10W40 е само при работа на двигателя в ниски температури. Сега времето е топло. За мен вариантите са 2:1) неправилно зацепен ремък2) искрено се надявам да не е това но е възможно двигателя да е за ремонт.Проверете всичко спокойно, без излишно наслагване на настроения и всичко ще се изясни.Мен лично доста ме съмнява мотора да си е отишъл.Успех !
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                            X