Здравейте! Извинявам се, че може би задавам пореден въпрос, който се повтаря, но имам Фиат Стило 1.6 бензин. Купих колата преди около 3 седмици и след смяна на консумативите ( ангренажен ремък, масло и т.н.) започна да се чува някакъв странен шум. При смяната се сложи някакво високо синтетично масло(не мога да дам конкретно наименование) и след това колата започна да трака. Шума наподобява на идващ от валовете по двигателя, но не съм 100 % сигурна. Има ли възможност този шум да идва от реакция от неподходящо масло или има някаква повреда по двигателя. И притежателите на такъв автомобил, моля споделете какво масло използвате вие. Мерси предварително.Отделена от Какво да гледам при покупка на Фиат Стило Абарт?Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.6 трака след смяна на консумативите. От маслото или?
Collapse
X
-
Вероятно не е тук мястото на твоето питане и модераторите може да ти преместят въпроса, но все пак ще ти отговоря. По всяка вероятност когато си купила колата в маслото е имало добавки (които са сложени от автоджамбазите). И след смяна на маслото (т.е. ти вече си слагаш нормално и чисто като сълза масло) се получава това тракане. Неприятно е наистина. Във всеки случай (за да се избегне някакво недуразумение с маслото), сложи бензин 95+ от бензиностанция Еко. Аз откакто карам с такъв, почти нямам такива шумове. Карам с масло Селения Голд, пълна синтетика, но по всяка вероятност следващото ще е друга марка (че това го похапва )Stilo 1.6 16v
-
Попитай какво масло са ти сипали.Колата ти може да не е за пълна синтетика...вече,като нова може би!Другия вариант е ремъка,ама ако не е зацепен правилно едва ли симптома ще е само тракане.Колата ти сигурно е на много хиляди километри и несе учудвай че трака.Според мен смени маслото щом незнаеш ако неси сигурна на 100% какво е сипано и му вкарай и ти една добавка и ако нямаш други ядове си карай и си свиркай.Мойта кола трака 4-та година.Над 300хил е,как да не трака!?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
E-eee, колеги, вие направо закопахте момичето. Тракането след обслужването на колата може да бъде отвсякъде и от всичко, но нека не набеждаваме задължително двигателя. Ролки, ремъци, обтегачи на ангренажа ( макар и нови ) също могат да тракат, като за световно.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Brevetti написа:Зависи от тракането,но може и ангренажния ремък да не ти е зацепен правилно.Нека някой по вещ се изкаже по въпроса все пак.Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Yani76 написа:. Карам с масло Селения Голд, пълна синтетика, но по всяка вероятност следващото ще е друга марка (че това го похапва )Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Re: Стило 1.6 трака след смяна на консумативите. От маслото
dari4ka написа:Здравейте! Извинявам се, че може би задавам пореден въпрос, който се повтаря, но имам Фиат Стило 1.6 бензин. Купих колата преди около 3 седмици и след смяна на консумативите ( ангренажен ремък, масло и т.н.) започна да се чува някакъв странен шум. При смяната се сложи някакво високо синтетично масло(не мога да дам конкретно наименование) и след това колата започна да трака. Шума наподобява на идващ от валовете по двигателя, но не съм 100 % сигурна. Има ли възможност този шум да идва от реакция от неподходящо масло или има някаква повреда по двигателя. И притежателите на такъв автомобил, моля споделете какво масло използвате вие. Мерси предварително.Отделена от Какво да гледам при покупка на Фиат Стило Абарт?Модераторски екип на Fiat-bg.orgPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
И 15w40 да са му наляли на моторчето не би следвало да трака.Едва ли в сервиза са му наляли по гъсто масло от това.Иначе комбинацията скоро купена кола и почва да трака след първа смяна на масло не звучи никак добре за колата.А да е зацепен грешно ремъка и в сервиза да са чак толкова некадърни да го забележат не ми се вярва.Кажи от къде е купено и къде е обслужен.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
"А да е зацепен грешно ремъка и в сервиза да са чак толкова некадърни да го забележат не ми се вярва" Вервай ми има толкова некадърни! :D За Дедрата преди години, ми казаха да чакам да улегне и ще спре да трака .След презацепване естествено спря.Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
Проверката на правилното зацепване е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Разликата между 15w40 и 10W40 е само при работа на двигателя в ниски температури. Сега времето е топло. За мен вариантите са 2:1) неправилно зацепен ремък2) искрено се надявам да не е това но е възможно двигателя да е за ремонт.Проверете всичко спокойно, без излишно наслагване на настроения и всичко ще се изясни.Мен лично доста ме съмнява мотора да си е отишъл.Успех !Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар