Здравейте на всички Смятам да си купувам кола и се колебая между Fiat Stilo JTD 115hp , Audi A3 TDI 110hp и Vw Golf TDI 110hp като разполагам с около 6000лв Понеже това ще е 1-вата кола която ще си купувам ми се иска да си взема нешо хубаво и надежно, а не със самото купуване да почвам да правя и да се ядосвам. Много ще бъда благодарен, ако изразите мнението си по вапроса и ме посаветвате какво да избера и също така ако имате някакви конкретни впечатления( положителни и отрицателни ) за някои от изброените коли да ги споделите. Надявам се коментарите да бъдат колкото се може по безпристрастни понеже форума е на фиат Мерси много предварително :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор между Fiat Stilo 1.9 JTD, Audi A3 TDI ,Vw Golf TDI
Collapse
X
-
Здавей Колега,За питането, аз си карам бензинка, и много много не разбирам от дизели, или пък от Аудита или пък Голфове, ама това, което забелязах, когато търсих кола преди две години, е че за Голфче спрямо Браво или трябваше да дам два пъти повече пари за еквивалетна като оборудване и мощност кола една и съща година, или трябваше да е с 4-5 години по-дъртичка за същите пари.Нещата не вярвам да са се променили особено, така че ти си избери - немско или по-младо.А за Стилото като гледам колегите - то си има проблеми, ама както е написал колегата, те не идват от двигателя, а от електрониката...Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
по скоро трябва да избираш между Голфа и Фиата аз в момента карам Стило и по-доволен от друга кола не съм бил. Що се отнася до двигателя и електрониката колегата е прав -двигателя е железен просто а за електрониката има си своите слабости но все пак вече коли без електроники няма а с мойта фиатка не съм имал за сега никакви ядове. преди време имах голф 4 и горе долу виждам какви са разликите във разходите като при фиата са с около 2/3 по-ниски. на всичкото отгоре разхода на гориво е по нисък от на голфа ( казвам го без никакви пристрастия просто преди имах голф и сега съм мн благодарен че го замених с фиатката) така че не му мисли много . Айде успех
Коментар
-
metotko написа:по скоро трябва да избираш между Голфа и Фиата аз в момента карам Стило и по-доволен от друга кола не съм бил. Що се отнася до двигателя и електрониката колегата е прав -двигателя е железен просто а за електрониката има си своите слабости но все пак вече коли без електроники няма а с мойта фиатка не съм имал за сега никакви ядове. преди време имах голф 4 и горе долу виждам какви са разликите във разходите като при фиата са с около 2/3 по-ниски. на всичкото отгоре разхода на гориво е по нисък от на голфа ( казвам го без никакви пристрастия просто преди имах голф и сега съм мн благодарен че го замених с фиатката) така че не му мисли много . Айде успех
Коментар
-
А някои може ли да каже нещо по конкретно за някои от моделите.... по съшествени прилики и разлики....по големи предимства и недостатаци.. примерно кое е по скъпо за поддръжка.... кое е по икономично от към разход на гориво..... кое е по здраво и надеждно... И мерси много на всички които писшат в темата, всеки коментар ще ми е от полза
Коментар
-
metotko написа:а3-то кат двигател съм чувал че бива но слабото предно окачване поне на мен лично не ми допада но все пак всеки си избира . а и доколкото знам с тези алуминиеви носачи не му върви хич на а3-то
Коментар
-
metotko написа:а3-то кат двигател съм чувал че бива но слабото предно окачване поне на мен лично не ми допада но все пак всеки си избира . а и доколкото знам с тези алуминиеви носачи не му върви хич на а3-тоEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар