Здравейте колеги , някой знае ли как да разбера модела на жилото на съединителя , защото имало два модела - един къс и един дълъг и двата се монтирали на коли от 1995 до 2001г. , а моята е 96г. , някакви идеи ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсано жило на съединител - Фиат Браво 1.6 103к.с.
Collapse
X
-
Най сигурно е като свалиш старото и се мери по него.А по спомен си мисля че с късо жило са които са хидравлични съединители а с дългото са обикновените ако знаеш дали имаш помпа се разбира лесно.А и разликата в дължината е голяма и се разбира лесно.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
-
Колега, свали старото жило и по него си купи ново със същата дължина. Ако си с дългото е много важно човека който ти го слага да знае правилния път на жилото. Аз късах 3 пъти жила по тази причина - чудеха се от каде да го прекарат и накрая все се късаше!Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Аз бях с дългото обаче в ТН кар ми предложиха късо и го сложих и стана.Дългото правеше завой и буташе вилтата с оплетката, а късото минава директно и дърпа с жилото.Мойто беше 1.6 96 та. за другите незнам дали става но за това е безпроблемна замяната.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Добре де, като е толкова прецизно поставянето на дълго жило, защо никой не е направил снимки за да видим от къде точно минава тая пущина?На мен лично ми писна да сменям жила. Вече мога и със затворени очи да го правя Явно и аз правя нещата некадърно за да ми се скъсат толкова често.Според мен щом са го измислили да е с дълго жило значи има нещо!Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
piftho написа:Добре де, като е толкова прецизно поставянето на дълго жило, защо никой не е направил снимки за да видим от къде точно минава тая пущина?На мен лично ми писна да сменям жила. Вече мога и със затворени очи да го правя Явно и аз правя нещата некадърно за да ми се скъсат толкова често.Според мен щом са го измислили да е с дълго жило значи има нещо!Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
roro написа:piftho написа:Добре де, като е толкова прецизно поставянето на дълго жило, защо никой не е направил снимки за да видим от къде точно минава тая пущина?На мен лично ми писна да сменям жила. Вече мога и със затворени очи да го правя Явно и аз правя нещата некадърно за да ми се скъсат толкова често.Според мен щом са го измислили да е с дълго жило значи има нещо!Skoda AMfabia 1.2 12v
Коментар
-
spark написа:Аз пък съм 4 години с ново дълго жило от 20лв от магазина на хит-ко, марка RICAMBIFLEX. Напълних го с грес доколкото можах. Има една чупка, която прави между 2 тръби преди да влезе в купето, там мисля че е тънкото място при монтажа.Skoda AMfabia 1.2 12v
Коментар
-
В друга подобна тема писах относно моята одисея с жилата. Трябва майстора да е много тъп и упорит че да го прекара от където не трябва.На всичко отгоре на калника си има и 2 скоби за захващането така че наистина трябва и да си упорит и да му намериш нов път пък и да го захванеш със скобите. Причината за късането на 100% е от качеството на жилата. По магазините има само едни имитации на жила. Сърцевината в место да е екструдирана с палстмаса на нея е надяната една шлаухка която след сигурно 20 натискане вече се е скъсала и събрала на топка и в место да върши работа само пречи. Да не говоря че и самото жило е някава измислица повече приличаща на стоманено въженце. Проблема си го реших като изцяло подмених сърцевината с истинска такава като запресовах нова шпилка. Повярвайте ми толкова мек не ми е бил съединителя както когато е било с оригиналното жило. А и малко се замислете как оригиналното може да кара повече от 100 хил. а тези ментаци не изкарват и месец. Не си тровете нервите или си намерете истинско или направете като мен. Със сигурност ще ви спести ядове и нерви а и сигурно по тънко ще минете.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар