Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уред за показване на температурата на таблото, Punto MK1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уред за показване на температурата на таблото, Punto MK1

Fiat Punto MK1, 1995 г.1.1, 55 hp, 6 скорости.Уред за показване на температурата на таблото.Някой разглобявал ли го е, какво е устройството, какво може да му се повреди, годно ли е да се ремонтира?Проблема е, че не показва коректно температурата.Скача от доста под средата, до доста над средата и то когато си иска, доста често.Да речем в рамките на 5 минути, променя рязко положението си 7-8 пъти.Някой път просто потрепва около една позиция.Очевидно, че показанията не са му коректни, защото перката се включва и в долно и в горно положение, тя си знае кога, но включването и няма нищо общо с показанието на стрелката.Може ли да се намери отделно само това уредче или да търся друго табло, да го сменя цялото.И има ли разлика в уредчетата при различните типове и мощности двигатели?
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Кога настъпват споменатите явления? В движение, при работа на място или при спрян двигател, но колата е на контакт.В зависимост от горното, проблема може да се търси в датчика за температурата, в свързващият конектор или в кабела/кабелите пренасящ данните от датчика до измервателният уред. А понякога и в опроводяването на самото табло.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

да не би датчика да подава грешна информация? той е на главата над щеката за маслото. от Лада става 1към1 и датчика и резбата.... аз съм с такъв...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Датчика го знам и като че ли работи.Почистил съм го, смених му обувката и гуменото чохълче върху него.Но ще го сменя с нов, сигурно не струва скъпо.Какво да кажа в магазина donnna?За каква Lada?Прави го когато е запалена, в движение, а и на място. Но запалена.Когато е само на контакт не съм забелязал да го прави дори и да е позагряла.Останал съм с впечатлението, че има една определена температура, която когато я достигне и почват недоразуменията.И тя е да речем близо преди достигане на оптималната. Никога не ми е стояла стрелката в средата.Стига донякъде и почва ... цък над средата на горната половина, мъничко като позасиля ... цък ... в средата на долната половина.А при определена температура си го прави без значение с каква скорост се движа.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Working...
        X