Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация за карбуратори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Информация за карбуратори

Бих искал да си подобря малко знанията по карбуратори ( в частност Weber 30/32 DMTE ). Сърфирах къде ли не из мрежата но не откривам това което ми трябва, а и в книгата на Haynes за Уно ми се струва че някои моменти са пропуснати. Молбата ми е евентуално за подходящи линкове ( български, английски и руски ) с описания, схеми и ремонт.
    VW Bora Variant 1.6 16V '01

този мисля че го слагаха и на регата

Коментар

много е вероятно той е двукамерен с ръчен смукач. Искам да го разглобя и да го накисна в кореселин че имам чувство че е задръстен . Продухвах жигльори, правих вакуум на дифузьорите оправя се за малко ама посля пак се влошава и затова искам да постои десетина часа в разредител да се отделят там разните "мизерии". Ама точно рамото на клапата на смукача ми пречи да отделя капака на карбуратора. Пише че трябва да се завърти ама отдолу има поплавъци страх ме е да не отчекна нещо знам 4е всичко там е "крехко и чупливо" и затова джиткам из мрежата ама не намерих нищо конкретно, а освен това карбураторите са интересна работа и вече май малко са на изчезване

Коментар

kc_3011 написа:
        ...Искам да го разглобя и да го накисна в кореселин че имам чувство че е задръстен...
        Не в кореселин - 24 часа в нафта и си ОК! :D
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Това дали ще свърши работа? http://win32asm.hit.bg/files/Carb_Weber_explvwprt.pdf
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            kc_3011 написа:
            ...Искам да го разглобя и да го накисна в кореселин че имам чувство че е задръстен...
            Това за нафтата сериозно ли ? Разните там разредители нали са по хард. А за линка благодаря нямаше точно този карб който аз търся но има подобни и ще добия представа (надявам се )

Коментар

kc_3011 написа:
              kiro_of_the_day написа:
              kc_3011 написа:
              Това за нафтата сериозно ли ? Разните там разредители нали са по хард. А за линка благодаря нямаше точно този карб който аз търся но има подобни и ще добия представа (надявам се )
              Целта ми не е да те лъжа, а да помогна и да те предпазя! Изпитано и проверено с години, не само от мен!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Благодаря ! Щом казваш нафта, нафта ! Не че не ти вярвах просто 12ч. без моето малко Уно ми звучеше по добре отколкото 24ч. но щом метода е изпитан ще се възползвам разбира се

Коментар

Working...
                X