Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!

Здравейте, сутрин при палене колата пали работи 20 секунди и веднага гасне. Като я запаля държа натисната газта известно време и като я пусна не огасва, НО има доста нестабилни обороти в смисъл че работи на 4 цилиндъра но двигателя се тресе и е неравномерна работата му. При потегляне има едно замисляне. Всичко това е само докато колата е студена. Колата е брава 1,6 и проблема е само на бензин. Изчистени са дюзи, стъпков мотор , дроселова клапа . Свещите са добре след като при топъл двигател не прексъва. Разхода също е нормален. Навява ме мисълта за температурен датчик. Ако някой може да помогне ще съм благодарен да сподели. Благодаря !
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Re: Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!

Alex_RT написа:
    Здравейте, сутрин при палене колата пали работи 20 секунди и веднага гасне. Като я запаля държа натисната газта известно време и като я пусна не огасва, НО има доста нестабилни обороти в смисъл че работи на 4 цилиндъра но двигателя се тресе и е неравномерна работата му. При потегляне има едно замисляне. Всичко това е само докато колата е студена. Колата е брава 1,6 и проблема е само на бензин. Изчистени са дюзи, стъпков мотор , дроселова клапа . Свещите са добре след като при топъл двигател не прексъва. Разхода също е нормален. Навява ме мисълта за температурен датчик. Ако някой може да помогне ще съм благодарен да сподели. Благодаря !
    И аз имам такива симптоми, пуснал съм тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=65326, дано да намериш решение в отговорите.

Коментар

аз имах подобен проблем.при мен оборотите падаха почти до нула или гаснене.всеки месец по 1 път махам клемите на акумолатора за по 10-12 часа.след това колата работи безупречно.един майстор ми каза,че се натрупват грешки.колата ми е пунто-95г и я карам на газ и бензин.бробвай така,дано стане.

Коментар

Re: Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!

Alex_RT написа:
        Писах ти в другата тема,пробвай с друга бобина,също провери вакуума на регулатора на налягането
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

И аз имам абсолютно същите симптоми. Колата е Фиат Купе 2,0 16 Турбо. Имам проблемите откакто сложих газ. Със друго ЕКУ всичко е наред, но превключа ли на газ и пак същото. Някои колеги казват за самоадаптация, но не съм сигурен дали моето еку има такава функция. Ще следя темата с интерес.Лек и успешен ден

Коментар

Working...
          X