Здравейте, сутрин при палене колата пали работи 20 секунди и веднага гасне. Като я запаля държа натисната газта известно време и като я пусна не огасва, НО има доста нестабилни обороти в смисъл че работи на 4 цилиндъра но двигателя се тресе и е неравномерна работата му. При потегляне има едно замисляне. Всичко това е само докато колата е студена. Колата е брава 1,6 и проблема е само на бензин. Изчистени са дюзи, стъпков мотор , дроселова клапа . Свещите са добре след като при топъл двигател не прексъва. Разхода също е нормален. Навява ме мисълта за температурен датчик. Ако някой може да помогне ще съм благодарен да сподели. Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!
Collapse
X
-
Re: Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!
Alex_RT написа:Здравейте, сутрин при палене колата пали работи 20 секунди и веднага гасне. Като я запаля държа натисната газта известно време и като я пусна не огасва, НО има доста нестабилни обороти в смисъл че работи на 4 цилиндъра но двигателя се тресе и е неравномерна работата му. При потегляне има едно замисляне. Всичко това е само докато колата е студена. Колата е брава 1,6 и проблема е само на бензин. Изчистени са дюзи, стъпков мотор , дроселова клапа . Свещите са добре след като при топъл двигател не прексъва. Разхода също е нормален. Навява ме мисълта за температурен датчик. Ако някой може да помогне ще съм благодарен да сподели. Благодаря !
-
аз имах подобен проблем.при мен оборотите падаха почти до нула или гаснене.всеки месец по 1 път махам клемите на акумолатора за по 10-12 часа.след това колата работи безупречно.един майстор ми каза,че се натрупват грешки.колата ми е пунто-95г и я карам на газ и бензин.бробвай така,дано стане.
Коментар
-
Re: Гасне при студен старт сутрин.Моля за помощ!!
Alex_RT написа:Здравейте, сутрин при палене колата пали работи 20 секунди и веднага гасне. Като я запаля държа натисната газта известно време и като я пусна не огасва, НО има доста нестабилни обороти в смисъл че работи на 4 цилиндъра но двигателя се тресе и е неравномерна работата му. При потегляне има едно замисляне. Всичко това е само докато колата е студена. Колата е брава 1,6 и проблема е само на бензин. Изчистени са дюзи, стъпков мотор , дроселова клапа . Свещите са добре след като при топъл двигател не прексъва. Разхода също е нормален. Навява ме мисълта за температурен датчик. Ако някой може да помогне ще съм благодарен да сподели. Благодаря !Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
И аз имам абсолютно същите симптоми. Колата е Фиат Купе 2,0 16 Турбо. Имам проблемите откакто сложих газ. Със друго ЕКУ всичко е наред, но превключа ли на газ и пак същото. Някои колеги казват за самоадаптация, но не съм сигурен дали моето еку има такава функция. Ще следя темата с интерес.Лек и успешен ден
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар