Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мига лампата на скоростната кутия - Фиат Пунто Автоматик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мига лампата на скоростната кутия - Фиат Пунто Автоматик

Здравейте,Колата е Фиат Пунто 1.2, 16V ELX Автоматик, 2000 г. произведена.Лампата на таблото, която е за скоростната кутия най-долу в ляво започна да мига.Колата се държи напълно нормално в смисъл, че няма проблем.Принципно маслото в кутията е сменяно на скоро, но тогава за казали, че било на минимума и трябвало да се долее още.Принципно това мигане може ли да е от това? Не може да се разбере от пръчкате какво е нивото в момента, но така или иначе колата ще ходи на диагностика в Ауто Италия - имат разни промоции в момента.Та се питам на някой да му се е случвало подобно нещо да сподели опит?

Най вероятно мига от маслото кото се разклати и датчика остава на сухо ,а на автоматика маслото е тънко ако не се лъжа дори ползват и съшото като на хидравликата и лесно пличка от единия край на другия.А за ауто Италия лично аз не бих им дал и ароматизатор за ми сложат та камоли и скоросна кутия да ми преглеждат,но това е мое мнение.Успех.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Колата е оправена срещу 32 лв.Оказало се е някакви, цитирам "разхлабени връзки".

Коментар

кво кво на какво хлабави , на маслото или на дюзите , че как смъкнаха скоростната за 30 кинта ???
        Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
          кво кво на какво хлабави , на маслото или на дюзите , че как смъкнаха скоростната за 30 кинта ???
          Просто цитирам Работата според мен разбира се е друга.Понеже колата е на сестра ми, тя се разправяше с това и в сервиза са я питали дали е разливала кафе в колата.Тя не е със сигурност, но понеже взехме колата наскоро може предишния собственик в Италия да го правил.Явно са почистили нещо отгоре.А и са видели, жена шофьор и са я пързулнали със сигурност.

Коментар

Само не казвай че това става в Ауто Италия.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
              Само не казвай че това става в Ауто Италия.
              Добре няма да ти казвам :D Сега се сетих друго.32 лв е цената на литър масло за скоростна кутия.Сигурно просто са долели малко.

Коментар

А защо са тези съмнения? Щом има лампа, има и ел връзки. А това означава, че има и куплунзи. Напълно възможно е да е истина. По-скоро е това за мен отколкото да са доляли масло. Кой ще седне сега да измисля специален сценарий, да пита колоко кафе си разливал и т.н.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Нивото на маслото на автоматичната скоростна кутия се мери винаги на топъл двигател, за разлика от маслото на двигателя. Нивото трябва да е на максимум, за да работи скоростната кутия коректно. При ниско ниво на маслото може да откаже да превключва и дори да спре да работи.Вярно е това, че маслото на хидравликата и автомотичната скоростна кутия е едно и също, но трябва да се гледа и по каталога на производителя за кои ск.кутии, какво масло е най-подходящи. Общият случай си е за общи приказки, но като се стигне до наливане трябва да се съобразяваме с препоръките на поризводителя на автомобила.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                  X