Здравейте! Имам Пунто, МК1, 55 к.с, с газова бутилкаЕто какъв проблем имах тези дни:Запали си нормално на бензин. Бензинът като цяло беше почти на свършване. Бях спрял за малко и след това на бензин не искаше да запали. Помислих, че бензина е свършил, а и колата беше на кофти наклон. Запали си на газ веднага и отидох да налея бензин. Сложих, но отново не запали на бензин. След това покарах на газ известно време и превключих на бензин в движение - тръгна. Това беше. На следващия ден - подобна ситуация, но този път вече бензин със сигурност имаше достатъчно. Не ми запали на бензин и пак врътнах на газ. Тук вече, това което ме притесни е, че след като карах около 10 минути на газ, се чу нещо като свистене или свирене отзад. Мисля че е логично да е бензиновата помпа, защото като спрях и изгасих, а после дадох контакт да запаля тогава се чу.Днес си включих сутринта на бензин и карах без проблем.Между другото бензиновата помпа е сменяна преди 2 месеца, понеже старата се беше пукнала и изгоря. Това което ми направи впечатление, е че след смяната много се промени начина, по който на таблото показва колко бензин има - стрелката "играе" нагоре-надолу. Преди като сложех 10 литра и стрелката скачаше до 1/4, а сега почти не мърда и си пресветка жълтата лампа. Дори ако сложа 15 литра, на някой завой пак ми пресветва.Благодаря Ви предварително за мненията!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене
Collapse
X
-
Re: Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене
Romeokton написа:Здравейте! Имам Пунто, МК1, 55 к.с, с газова бутилкаЕто какъв проблем имах тези дни:Запали си нормално на бензин. Бензинът като цяло беше почти на свършване. Бях спрял за малко и след това на бензин не искаше да запали. Помислих, че бензина е свършил, а и колата беше на кофти наклон. Запали си на газ веднага и отидох да налея бензин. Сложих, но отново не запали на бензин. След това покарах на газ известно време и превключих на бензин в движение - тръгна. Това беше. На следващия ден - подобна ситуация, но този път вече бензин със сигурност имаше достатъчно. Не ми запали на бензин и пак врътнах на газ. Тук вече, това което ме притесни е, че след като карах около 10 минути на газ, се чу нещо като свистене или свирене отзад. Мисля че е логично да е бензиновата помпа, защото като спрях и изгасих, а после дадох контакт да запаля тогава се чу.Днес си включих сутринта на бензин и карах без проблем.Между другото бензиновата помпа е сменяна преди 2 месеца, понеже старата се беше пукнала и изгоря. Това което ми направи впечатление, е че след смяната много се промени начина, по който на таблото показва колко бензин има - стрелката "играе" нагоре-надолу. Преди като сложех 10 литра и стрелката скачаше до 1/4, а сега почти не мърда и си пресветка жълтата лампа. Дори ако сложа 15 литра, на някой завой пак ми пресветва.Благодаря Ви предварително за мненията!Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
-
Re: Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене
Romeokton написа:Здравейте! Имам Пунто, МК1, 55 к.с, с газова бутилкаЕто какъв проблем имах тези дни:Запали си нормално на бензин. Бензинът като цяло беше почти на свършване. Бях спрял за малко и след това на бензин не искаше да запали. Помислих, че бензина е свършил, а и колата беше на кофти наклон. Запали си на газ веднага и отидох да налея бензин. Сложих, но отново не запали на бензин. След това покарах на газ известно време и превключих на бензин в движение - тръгна. Това беше. На следващия ден - подобна ситуация, но този път вече бензин със сигурност имаше достатъчно. Не ми запали на бензин и пак врътнах на газ. Тук вече, това което ме притесни е, че след като карах около 10 минути на газ, се чу нещо като свистене или свирене отзад. Мисля че е логично да е бензиновата помпа, защото като спрях и изгасих, а после дадох контакт да запаля тогава се чу.Днес си включих сутринта на бензин и карах без проблем.Между другото бензиновата помпа е сменяна преди 2 месеца, понеже старата се беше пукнала и изгоря. Това което ми направи впечатление, е че след смяната много се промени начина, по който на таблото показва колко бензин има - стрелката "играе" нагоре-надолу. Преди като сложех 10 литра и стрелката скачаше до 1/4, а сега почти не мърда и си пресветка жълтата лампа. Дори ако сложа 15 литра, на някой завой пак ми пресветва.Благодаря Ви предварително за мненията!
Коментар
-
кола
Първо ако е отсавил без бензин тя работи на сухо а това скапва помпата дори и нова .Ако глътне въздух пак може да се повреди в началото -помпата работи а не качва гориво Другото после Неможе дюзите изведнъж да се запушат ако горивото е чисто. Е хубаво е и да се почистат дюците СТЕНД ЗА ДИАГНОСТИКА И ПОЧИСТВАНЕ НА ДЮЗИ ДИАГНОСТИКА ,ПОЧИСТВАНЕ И ТЕСТВАНЕ НА ДЮЗИ Основните признаци за замърсени и запушени дюзи са :-затруднено пускане двигателя.-неустойчива работа на двигателя в режим на празен ход и последващите преходни режими.-’’пропадане’’ при рязко натискане на педала на газта.-намалена динамика в процеса на развъртане на двигателя и загуба на мощност.-увеличаване разхода на гориво.-повишаване токсичноста на отработените газове.-появяване на детонации в пусковия момент при стартиране вследствие на обедняване на сместа и повишаване на температурата в горивната камера .-пропуски при възпламеняване.-’’удари ’’в изпускателната система.-предпоставки за бързо повреждане на кислородния датчик /ламбда сондата/ и на катализатора
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар