Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене

Здравейте! Имам Пунто, МК1, 55 к.с, с газова бутилкаЕто какъв проблем имах тези дни:Запали си нормално на бензин. Бензинът като цяло беше почти на свършване. Бях спрял за малко и след това на бензин не искаше да запали. Помислих, че бензина е свършил, а и колата беше на кофти наклон. Запали си на газ веднага и отидох да налея бензин. Сложих, но отново не запали на бензин. След това покарах на газ известно време и превключих на бензин в движение - тръгна. Това беше. На следващия ден - подобна ситуация, но този път вече бензин със сигурност имаше достатъчно. Не ми запали на бензин и пак врътнах на газ. Тук вече, това което ме притесни е, че след като карах около 10 минути на газ, се чу нещо като свистене или свирене отзад. Мисля че е логично да е бензиновата помпа, защото като спрях и изгасих, а после дадох контакт да запаля тогава се чу.Днес си включих сутринта на бензин и карах без проблем.Между другото бензиновата помпа е сменяна преди 2 месеца, понеже старата се беше пукнала и изгоря. Това което ми направи впечатление, е че след смяната много се промени начина, по който на таблото показва колко бензин има - стрелката "играе" нагоре-надолу. Преди като сложех 10 литра и стрелката скачаше до 1/4, а сега почти не мърда и си пресветка жълтата лампа. Дори ако сложа 15 литра, на някой завой пак ми пресветва.Благодаря Ви предварително за мненията!
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Re: Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене

Romeokton написа:
    Здравейте! Имам Пунто, МК1, 55 к.с, с газова бутилкаЕто какъв проблем имах тези дни:Запали си нормално на бензин. Бензинът като цяло беше почти на свършване. Бях спрял за малко и след това на бензин не искаше да запали. Помислих, че бензина е свършил, а и колата беше на кофти наклон. Запали си на газ веднага и отидох да налея бензин. Сложих, но отново не запали на бензин. След това покарах на газ известно време и превключих на бензин в движение - тръгна. Това беше. На следващия ден - подобна ситуация, но този път вече бензин със сигурност имаше достатъчно. Не ми запали на бензин и пак врътнах на газ. Тук вече, това което ме притесни е, че след като карах около 10 минути на газ, се чу нещо като свистене или свирене отзад. Мисля че е логично да е бензиновата помпа, защото като спрях и изгасих, а после дадох контакт да запаля тогава се чу.Днес си включих сутринта на бензин и карах без проблем.Между другото бензиновата помпа е сменяна преди 2 месеца, понеже старата се беше пукнала и изгоря. Това което ми направи впечатление, е че след смяната много се промени начина, по който на таблото показва колко бензин има - стрелката "играе" нагоре-надолу. Преди като сложех 10 литра и стрелката скачаше до 1/4, а сега почти не мърда и си пресветка жълтата лампа. Дори ако сложа 15 литра, на някой завой пак ми пресветва.Благодаря Ви предварително за мненията!
    Според мен има драма с тая помпа дето си я сменял,нещо е объркано или си заминава и тя.Трябва да се извади да се провери всичко
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

Ами вече 3-ти ден си карам и няма проблеми... Дано всичко да е наред.
      Punto 1.9 JTD 2003
      Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Re: Пунто МК1 - не пали на бензин и свистене

Romeokton написа:
        пич ходи да ти прочиастат дилзите и аз имам пунто 1.1 с газова тва е проблема

Коментар

кола

Първо ако е отсавил без бензин тя работи на сухо а това скапва помпата дори и нова .Ако глътне въздух пак може да се повреди в началото -помпата работи а не качва гориво Другото после Неможе дюзите изведнъж да се запушат ако горивото е чисто. Е хубаво е и да се почистат дюците СТЕНД ЗА ДИАГНОСТИКА И ПОЧИСТВАНЕ НА ДЮЗИ ДИАГНОСТИКА ,ПОЧИСТВАНЕ И ТЕСТВАНЕ НА ДЮЗИ Основните признаци за замърсени и запушени дюзи са :-затруднено пускане двигателя.-неустойчива работа на двигателя в режим на празен ход и последващите преходни режими.-’’пропадане’’ при рязко натискане на педала на газта.-намалена динамика в процеса на развъртане на двигателя и загуба на мощност.-увеличаване разхода на гориво.-повишаване токсичноста на отработените газове.-появяване на детонации в пусковия момент при стартиране вследствие на обедняване на сместа и повишаване на температурата в горивната камера .-пропуски при възпламеняване.-’’удари ’’в изпускателната система.-предпоставки за бързо повреждане на кислородния датчик /ламбда сондата/ и на катализатора
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
          X