Здравейте колеги , много съм щастлив :D купих си Stilo, това ми е първата кола и никога до сега не съм се занимавал с колата която карах на баща ми :D И така ще ви питам доста въпроси, ако някой го дразня с въпросите да не се занимава да ми отговаря Нямам никакъв опит и сега питам 1.Какви са консумативите които трябва да и сменя, примерни цени да ми дадете за ориентир и от къде най тънки цени.Имам масло пълна синтетика 5w 30w мисля че ще стане? 2.Искам да и сложа спортен филтър (тунинг мания) :D И въпроса ми е искам нещо на JR , какво ще посъветвате модел Конус или Панелен и ако е Конус какви размери трябва да е , и дали няма да пречи на дебитомера?3.Да питам на колко оборота се включва турбото? Няква информация за него :D4.Колата е с климатик не с климатроник може ли да се смени конзолата на климатика с такава на климатроник и ако може какво трябва да взема още за да го направя климатроник? 5.Какво ще се получи от към вървеж ако отдолу го направя права тръба без гарнета и катализатори?6.Джанти разбрах им размерите, но мога ли да и сложа 14ки :D да е по пъргава ВПЕЧАТЛЕНИЯ от днешния ми test drive: Колата ми харесва как вози меко поне на мен така ми се струва :D има си екстрите г/д които исках. Карах я до към 3,000 оборота , колата върви но не за 115 коня а ми като за 90 взех я от една авто къща, не знам от колко време не е карана пише че на 78 хиляди км. На мен неми се вярва да е на толкоз този каза че не я е превъртъл километража и на много да е на 150 хиляди , не ми се струва издухана, може и да е но според вас? Може ли да върви така защото не е карана, или консумативите и са старички вече (въздушен филтър), мръсен дебитометър, казаха ми че може и да си има грешки в компа и ако се изчистят да се оправи други варианти не знам :D Вие кажете?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Днес си купих Fiat Stilo 1.9JTD 115hp имам МНОГО въпроси?
Collapse
X
-
Честито и много безаварийни! Сега за въпросите ти ... ще се опитам да отговоря на някои1. Тези дни проверявах цени за обслужване (ремъци, ролки, филтри - възд. и поленов, маслен и горивен са ми нови още) - в АИ беше нещо от рода на 550лв с труда (имат някакви намаления в момента, които не знам включиха ли ми ги в цената), та като добавиш и другите два филтъра + евентуално водна помпа - около 650лв би трябвало да излезе всичко. Маслото - Selenia WR 5w40 (доколкото разбирам е JTD колата)6. По каталог най-малките, които можеш да сложиш са 15"На останалите въпроси нека се включат по-запознатите пп: Ако не си все още - направи една диагностика и ще се разбере (евентуално) защо не върви
Коментар
-
1.Подходящото масло за тоя мотор е 5в402.На тоя мотор, полза от спортен филтър няма!3.Турбото почва да надува от 1500рпм4.Не може да я направиш с климатроник, или поне не е рентабилно като цена.5.Въревежа с права тръба, без катализатор и гърнета няма да е кой знае колко по-добър, но ще има по-добро изпускане на газовете.6.С тия дискове най-малкия размер джаната който можеш да сложиш е 15-ка.И ако не си забелязал 3 теми по-надолу от твоята има тема "Да опознаем Фиат Стило".Да ти е честита и много безаварийни километри, но ето ти линк с подбраното от темата за Стилото, за да се ориентираш какво те чака http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51880.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Мерси колеги xaerial пп: Ако не си все още - направи една диагностика и ще се разбере (евентуално) защо не вървитва за Дино тест ли става въпрос или е друго и къде се прави, нещо цени :D че останах вече без пари най-близките големи градове са ми Пловдив и Стара Загора.Fiat Bravo 1.6 GT
Stilo 1.9JTD - ex
Коментар
-
tapkachev написа:Мерси колеги xaerial пп: Ако не си все още - направи една диагностика и ще се разбере (евентуално) защо не вървитва за Дино тест ли става въпрос или е друго и къде се прави, нещо цени :D че останах вече без пари най-близките големи градове са ми Пловдив и Стара Загора.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Еййй тоя Емо стана като Уикипедиа Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 , изчакайте да се освестят от снощи и ще се включи в темата със сигурност :D. Иначе аз като цяло му отговорих на въпросите от първия пост, вече колегата да чете и да преценява кое и как би било по-добре за неговата кола.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Да да сега него чакам и той да изкаже мнение :D :D Иначе мерси за инфото абе тва на 1500 оборота това турбо щом се надува значи много малко са му баровете сигурно към 0.6бара :D :D :D щот на тея класическите 1.9TDI 90hp им завърта от 2рпм и към 0.9 :D , нищо ся като го стегна ще му го надуя малко и ще го направя да почва от 2 :D :D :D :DFiat Bravo 1.6 GT
Stilo 1.9JTD - ex
Коментар
-
Re: Днес си купих Fiat Stilo 1.9JTD 115hp имам МНОГО въпроси
tapkachev написа:...Карах я до към 3,000 оборота , колата върви но не за 115 коня а ми като за 90...AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар