Сядаш в колата, натискаш педала обаче той е заседнал и трябва да го натиснеш по силно за да отлепи(от най-горна точка). Тръгваш да си караш, не го ли натискаш повече от половин минута, залепва отново. Проблема не е от жилото, защото когато отвориш капака и дръпнеш жилото, вече когато влиза в дросела пак е залепнало. Идеи?Колата е Мареа 1.8
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Засядащ педал на газта
Collapse
X
-
100 процента е жило след половин годишни мъки като теб го смених и вече всичко е наред.И аз като теб слизам мърдам и си мислех,че не е жилото,но един ден реших да го сменя и си взех от най евтините на Еврото някъде към 7 лв. струваше и сега е добре вече.Проблема при мен беше във втората броня на жилото,жилото си беше направило канал в нея и затова засяда а самото жило му нямаше нищо.Най лошо е като блокира в някое задръстване.А на дросела пружината е много яка и едва ли няма да има сили да го върне,освен ако не е счупена.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
petio4528 написа:100 процента е жило след половин годишни мъки като теб го смених и вече всичко е наред.И аз като теб слизам мърдам и си мислех,че не е жилото,но един ден реших да го сменя и си взех от най евтините на Еврото някъде към 7 лв. струваше и сега е добре вече.Проблема при мен беше във втората броня на жилото,жилото си беше направило канал в нея и затова засяда а самото жило му нямаше нищо.Най лошо е като блокира в някое задръстване.А на дросела пружината е много яка и едва ли няма да има сили да го върне,освен ако не е счупена.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
При мен залепваше като подавам газ, и не можеше да се върне педалът.При теб пак може да е също жилото но да ти го прави този номер ако се е прокъсало от страната на дросела и затова да ти залепва там.Иначе не виждам как ще станена самият дросел имаш една пружинка само,даже под него имаш стопери които го държат винаги при отпуснат педал да ляга на едно и също място.Пробвай да смениш жилото нищо не ти коства,не е и скъпо.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар