От известно време ми прекъсваше вентилатора, но от снощи работи само на 4. Поразрових се в Гугъл и открих , че е някъква термопрекъсвач. Молбата ми е ако някой се е сблъсквал да ми помогне. (Имам предвид със снимков материал.) Не можах да намеря нищо за Стило. Знам само ,че е някъде под жабката но си нямам и идея какво представлява. Колегата EMZO нещо беше правил по парното ако има идея ще го черпя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вентилатора на парното на Стило работи само на 4
Collapse
X
-
Точно преди 1 седмица имах същия проблем. Най-веряотно ти е изгоряла термозащитата на компютърчето на парното. Това се получава когато не сменяш поленовия филтър. Сваляш си компютърчто (намира се под жабката), режеш посредата старите крачета на термозащитата (представлява нещо като резисторче), за да можеш да запоиш новата за старите крачета, тъй като те са заварявани с някаква точкова заварка. Също внимавай при запояването да не изгориш новата термозащита и след като го направиш и сложиш на колата за да пробваш е добре да не го цъкаш много за да не го прегрееш пак. Това е евтиният вариянт, а ако не искаш да се занимаваш с цигании си купуваш ново компютърче и си решаваш проблема Успех!P.S За съжаление не успях да направя снимков материал, но мога да те упътя, че това представлява нещо като платка, вързана за един сноп кабели с една букса. Ще го познаеш по това, че е с оранжав корпус... няма как да не го видишFiat Stilo 1.9 JTD 115hp
Коментар
-
От буксата е нагоряла е едната клема. Явно като сменях филтъра съм я разместил.Постегнах ги и около 10 мин. работи и не грееше, но ще трябва да я сменя.http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
Коментар
-
Stelio89 написа:Какво и беше на буксата? Иначе термозащитата, която на мен ми беше дефектирала е онова, което прилича на резисторче отгоре над този зеления блок. Едва ли обаче струва 30 лв. след като моят майстор ми взе около 10-15 лв. за ремонта...Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
dobrujanetza написа:А да ти е казал твоя майстор да сменяш по-често филтъра на купето? Моя поленов филтър беше на 5000км като го смених, а цвета му беше сякаш е заливан с боза.Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар