Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на термостат възможен или не.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предлагам темата да стане "Важна".
    Alfa Romeo GTV '98, Brava '99 1.6 16v, Punto HLX 1.2 16v '00

Коментар

Колега питаш ме за неща които правех преди 1 година не помня от кой модел на делта беше знам само че те имат 4 вида мотори 1.6 по спомен на Браво 1.2 патрона е като нашите и той е 30 лева .Но най на далавера е от Уно .
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Преди 2ч. купих термостат от Уно 1.1 или Пунто 1.2 и доста други модели на Фиат и Ланча. http://axm-auto.com/index2.php?searc...зглобих стария, извадих патрона на новият и установявам,че като се монтира патрона в корпуса на Брава 1.6 новият не затваря плътно, както би трябвало да бъде. Също така няма пластина която да затваря малката дупка, когато отвори големият кръг. При вас така ли беше или има някакви различия в патроните ?

Коментар

По късно ще кача снимки да се уверите, че не са чак до там еднакви,че да пасва идеално в старият корпус.

Коментар

разпробии много леко отвора на иглата и ще затвори. Друг е въпроса вече кога ще почне да отваря, зали ще е коректно, защото ако прекалиш с пробиването няма да е коректно. Затова лекичко.Аз реших, като ще давам 30 кинта и ще преправям, по-добре да дам още толкова ама да не се занимавам. Заслужава си само ако си купиш патрон за 10 кинта и тва е.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това са снимките на 2-та елемента отляво е старият, а до него е новият клапан от Уно, Пунто, Ланчия Ипсилон и др.
              Прикачени файлове

Коментар

Днес ремонтирах оригиналният термостат. Използвах термостат от Голф 1.6 бензинов 101 к.с. http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1 Големият диаметър 54мм се отнема на 44,5мм, а малкият 35мм се сваля на 23мм, ако не се лъжа. Не записах точните мерки, затова мерете и напасвайте. Изработва се втулка с вътрешен диаметър 39мм външен към 44,5 за да влезе в корпуса и да легне на ръбчето под резбата. Височина на втулката направих 5,5, но по добър вариант е 6,5. След това се слага преоразмереният термостат от Голф да легне в/у втулката, аз сложих гарнитурка м/у втулката и термостата за да не пропусне течност евентуално. После се отнема с няколко милиметра гайката която затваря корпуса, също така вътрешността на гайката в/у която ляга иглата на старият термостат се премахва( моята не я премахнах, а я отнех с голяма бургия, така че да не опира във върха на новото термостатче) Накрая се слага О-пръстенче на гайката, където ляга към корпуса. И сме готови за монтаж. Новия термостат след изпробването на котлона затваря идеално малкия кръг като оригиналния.

Коментар

2ри ден температурата залепваа на средата и не мърда Ще споделям следващи наблюдения. За 9 мин. си достига средата на скалата.

Коментар

Working...
                  X