кроко61 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на термостат възможен или не.
Collapse
X
-
dani389 написа:Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1...ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
ex. Marea Weekend HLX TD100
ex. Nissan Primastar 1,9 dci
Mercedes Vito W447
Skoda Rapid 1.2 110ps
Коментар
-
Вече е монтиран стария клапан го разкарах ,остана ми термостат който не може да се развие.тук намерих някакъв лист кадето съм писал нещо и мисля че са му размерите 56мм в затворено положение ,29мм на пръстена който затваря големия кръг,21мм пръстена на байпасния кръг 35мм на стойките .всички пазмери могат да се разминават +/- 1мм защото меря с китайски шублер.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
http://axm-auto.com/index2.phpЕто на кои модели съвпадат термостатите.Alfa Romeo GTV '98, Brava '99 1.6 16v, Punto HLX 1.2 16v '00
Коментар
-
dani389 написа:От Делта 1 ама малко се прецаках че е 32 кинта а на Уното е 17 а разликата е само 2 градуса което не е от значение но това го осъзнах по късно.В почети всеки магазин ги има аз го купих от Косер че от Евро 07 съм се заклел че нищо няма да си сложа по колата от тях.кроко61 написа:Да отваря когато на мен ми трябва-на по-висока температураFiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
НЕ се лъшеш. Точно 88*С го дават по каталог. Елемента на термостата от първите снимки е едно към едно с елемент от термостат BEHR за Рено 5! На рендето (някой от моделите) му дават 89 градуса и струва 26лв.Изглежда ето така:Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
кроко61 написа:Колкото по-висока толкова по-добре за мотора и за кесията естествено но не прекалявай все пак.Има достатъчно книги по двигатели, да не изпадам в дълги обяснения. :DFiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
gamma написа:НЕ се лъшеш. Точно 88*С го дават по каталог. Елемента на термостата от първите снимки е едно към едно с елемент от термостат BEHR за Рено 5! На рендето (някой от моделите) му дават 89 градуса и струва 26лв.Изглежда ето така:Alfa Romeo GTV '98, Brava '99 1.6 16v, Punto HLX 1.2 16v '00
Коментар
-
gamma написа:НЕ се лъшеш. Точно 88*С го дават по каталог. Елемента на термостата от първите снимки е едно към едно с елемент от термостат BEHR за Рено 5! На рендето (някой от моделите) му дават 89 градуса и струва 26лв.Изглежда ето така:Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
наистина жалко, че не си измерил. Въпреки че те колегате вече са дали клапани, които стават на 100%. На този от рено също ще му липсва поличката отзад, защото при рено няма какво да затваря. п.с. вече няколко пъти срещам спраскани мъркучи преди термостата като се сложи от реноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
dani389 написа:durex_a написа:Значи колеги леко сверяване да видим дали съм схванал правилно Мога да си ремонтирам сам термостата на 1.6 16v /браво брава мареа и т.н./ като взема клапан /или каквото беше там/ за 1.1 uno fire ? До колкото знам този двигател е производство до 88-89 година и го има и на някои типота /примерно нашето е с такъв/ Имам и още 1 въпрос сега времето като беше по хладно колата ми загряваше доста бавно и не качва температурата тоест седи 2 деления под средата нормално за сезона или термостат за ремонт ? И също така при диагностика ще покажели ако термостата е "починал" ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар