Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на термостат възможен или не.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Торнадо сега чак видях че на твоята Марея тялото е доста по различно и не съм виждал от тоя тип да се развиват.А това с настройките колегата голям хикс ни вкара или има някаква тайна за която тепърва чувам .Но човек се учи докато е жив.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

пружината
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
        пружината
        Подлагане на шайби нали защото тази пружина топло студено хиляди пъти и се разказва играта.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

не е пружината,термо патрона е и го настройват при производството, на дадена температура, това става като го тритискат и леко деформират даваха го по Дискъвъри в предаването "Как се прави"
          ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
              Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .
              продава ли се отделно патрона и колко струва?
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                dani389 написа:
                продава ли се отделно патрона и колко струва?
                И от каъде във Варна да си го купим? И от коя делта става от делта 1 или делта 2. На делта 2 термостата е 1/1 с наште фиати.

Коментар

От Делта 1 ама малко се прецаках че е 32 кинта а на Уното е 17 а разликата е само 2 градуса което не е от значение но това го осъзнах по късно.В почети всеки магазин ги има аз го купих от Косер че от Евро 07 съм се заклел че нищо няма да си сложа по колата от тях.

Коментар

dani389 написа:
                    От Делта 1 ама малко се прецаках че е 32 кинта а на Уното е 17 а разликата е само 2 градуса което не е от значение но това го осъзнах по късно.В почети всеки магазин ги има аз го купих от Косер че от Евро 07 съм се заклел че нищо няма да си сложа по колата от тях.
                    Евро 07,Косер и Аутохит кво ли не всичко е едно и също вече.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Значи колеги леко сверяване да видим дали съм схванал правилно Мога да си ремонтирам сам термостата на 1.6 16v /браво брава мареа и т.н./ като взема клапан /или каквото беше там/ за 1.1 uno fire ? До колкото знам този двигател е производство до 88-89 година и го има и на някои типота /примерно нашето е с такъв/ Имам и още 1 въпрос сега времето като беше по хладно колата ми загряваше доста бавно и не качва температурата тоест седи 2 деления под средата нормално за сезона или термостат за ремонт ? И също така при диагностика ще покажели ако термостата е "починал" ?

Коментар

durex_a написа:
                        Значи колеги леко сверяване да видим дали съм схванал правилно Мога да си ремонтирам сам термостата на 1.6 16v /браво брава мареа и т.н./ като взема клапан /или каквото беше там/ за 1.1 uno fire ? До колкото знам този двигател е производство до 88-89 година и го има и на някои типота /примерно нашето е с такъв/ Имам и още 1 въпрос сега времето като беше по хладно колата ми загряваше доста бавно и не качва температурата тоест седи 2 деления под средата нормално за сезона или термостат за ремонт ? И също така при диагностика ще покажели ако термостата е "починал" ?
                        Никаде не съм писал че на всички 1.6 16 двигатели термостатите могат да се развият дори бих казал по мои наблюдения на почечето не се отварят.Уно 1.1 фире за което аз гледах клапана беше 91/93 .

Коментар

dani389 написа:
                          Значи купувам цял термостат от Фиат Уно 1,1 /коя година?/, ваяд му клапана и го слагам на моя термостат - Мареа 1,8 бензин?Така ли?
                          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

според мен всички оригинални термостати се развиват, всеки след оригиналния не.няма ли снимки на тези термостати от делта 1 и 1 към 1 ли е
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега можеш ли по-точно да опишеш какво си направил / преравил, някакъв снимков материал да дадеш да видим как е станало? И другия въпрос - можели да се разбере по нещо дали термостата е оригиналния, някакъв номер на него или нещо друго?

Коментар

има щампа с год на производство
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X