Торнадо сега чак видях че на твоята Марея тялото е доста по различно и не съм виждал от тоя тип да се развиват.А това с настройките колегата голям хикс ни вкара или има някаква тайна за която тепърва чувам .Но човек се учи докато е жив.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на термостат възможен или не.
Collapse
X
-
Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:dani389 написа:Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .
Коментар
-
От Делта 1 ама малко се прецаках че е 32 кинта а на Уното е 17 а разликата е само 2 градуса което не е от значение но това го осъзнах по късно.В почети всеки магазин ги има аз го купих от Косер че от Евро 07 съм се заклел че нищо няма да си сложа по колата от тях.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:От Делта 1 ама малко се прецаках че е 32 кинта а на Уното е 17 а разликата е само 2 градуса което не е от значение но това го осъзнах по късно.В почети всеки магазин ги има аз го купих от Косер че от Евро 07 съм се заклел че нищо няма да си сложа по колата от тях.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Значи колеги леко сверяване да видим дали съм схванал правилно Мога да си ремонтирам сам термостата на 1.6 16v /браво брава мареа и т.н./ като взема клапан /или каквото беше там/ за 1.1 uno fire ? До колкото знам този двигател е производство до 88-89 година и го има и на някои типота /примерно нашето е с такъв/ Имам и още 1 въпрос сега времето като беше по хладно колата ми загряваше доста бавно и не качва температурата тоест седи 2 деления под средата нормално за сезона или термостат за ремонт ? И също така при диагностика ще покажели ако термостата е "починал" ?
Коментар
-
durex_a написа:Значи колеги леко сверяване да видим дали съм схванал правилно Мога да си ремонтирам сам термостата на 1.6 16v /браво брава мареа и т.н./ като взема клапан /или каквото беше там/ за 1.1 uno fire ? До колкото знам този двигател е производство до 88-89 година и го има и на някои типота /примерно нашето е с такъв/ Имам и още 1 въпрос сега времето като беше по хладно колата ми загряваше доста бавно и не качва температурата тоест седи 2 деления под средата нормално за сезона или термостат за ремонт ? И също така при диагностика ще покажели ако термостата е "починал" ?FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Днес вече пробвах термостата и клапана стана само че не е от Уно защото отваря на по малко градуси а е от Ланча Делта 1.6 Клапана пасна 1:1.Сложих го на колата не че имах проблеми със стария ами от чисто любопитсво.Стрелката не стои точно по средата ами на около 2 мм по надоло ту с толкова на горе и пак надоло но работи добре.На нашите Фиати стрелките не могат да стоят като залепени по средата както на повечето немски коли ,и това става заради устроено термостатно тяло и разположението на датчика .Което според мен значи по бързи и по точни показания на стртелката .Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар