Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задната чистачка надира стъклото!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

somebody написа:
    Ама умната ей...
    Слушам

Коментар

Задната чистака дере от пластмасата,която държи перото.Почти всички Браво-та това им е проблема.

Коментар

sasco написа:
        Задната чистака дере от пластмасата,която държи перото.Почти всички Браво-та това им е проблема.
        Това е така, защото от дългите години на употреба и натиск на пружината рамото на чистачката се е изкривило и не е перпендикулярно на стъклото, а под ъгъл и от там пластмасата дере Аз си реших проблема като намерих по-височко перце и го смених

Коментар

Както колегите писаха по-горе, рамото на чистачката е пластмасово и с времето се износва на местата на връзките и се усуква. При мен също беше така и я смених с нова. Проблема беше докато намеря нова, защото никъде я нямат в наличност. В последствие разбрах, че тези чистачки са производство на Champion, цената им е около 33 лв. и си поръчах такава от представител на тази марка.
          Настоящата - Ford Focus ST
          Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
          Франкенщайн - R.I.P.
          Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Колеги, да ви кажа, че след неуспешно търсене на ново перо /явно е, че ги няма в наличност, както е споделил и Korun/ се опитах да приспособя друго перо, но ако ви кажа как, със сигурност ще предизвикам не само смях ....... използвах свински опашки и малко силикон Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 , но за съжаление не мога да видя как чисти "творението" ми на мокро. Оказа се, че избщо не пръска вода на стъклото, а прави локва под двигателя Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Така че идилията ми покрай тази чистачка ще си има продължение докато не се установи какво се случва с въпросния маркуч - срязан ли е или какво?!?
            Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

somebody написа:
              ...Оказа се, че избщо не пръска вода на стъклото, а прави локва под двигателя Yellow_Flash_Colorz_PDT_32...
              http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4528
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
                somebody написа:
                ...Оказа се, че избщо не пръска вода на стъклото, а прави локва под двигателя Yellow_Flash_Colorz_PDT_32...
                http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4528
                Благодаря, утре ще гледам.
                Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

И на моето Браво задната чистачка драскаше стъклото. Драскането ставаше от издатъци на самото рамо защото от слънцето се беше изкривило малко (беше се усукало и чистачката не беше перпендикулярна на стъклото). Оправих го лесно - с пистолет за топъл въздух го позагрях и усуках в обратната посока. От тогава не е мръднало ...

Коментар

пера можете да вземете и като разглобите чистачка - при условие, че не намерите само пера иначе това с рамото което драска и аз го имам като преоблем - явно не е направено много издръжливо...
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

При мен проблема беше точно в рамото - усукано беше.Перо не съм сменял ... след като оправих рамото си чисти без грешка.Имах само проблем зимата като замръзне спойлера над стъклото - тогава чистачката закачаше в леда по него и прескачаше.

Коментар

Working...
                      X