Liqui Moly или Holts Коя според вас да избера?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за радиатор за спиране за теч?
Collapse
X
-
За Фиат Браво става въпрос, с климатик е. Нов радиатор евтин ми е към 150лв. Втора ръка незнам, а и има ли смисъл, ако и той не е много добре, но знам ли.Значи гледах, но е мн тясно и не се вижда откъде тече точно. Мисля че е от 2 места, 1-то е точно дето са свързани пластмасата и метала от едната страна, а от другата е някъде по-средата във височина на металното тяло, но не мога да рабера точно откъде, тъй като се стича по ребрата и не се вижда хубаво. Препоръчайте къде в София има добър майстор да го залепи както казвате. И аз не искам да слагам добавки. Иначе не тече много, вчера сложих под местата където капе и беше събрало за през нощта около 100-200мл(незнам дали е малко де, това е относително). Като загрее колата и спра някъде, след половин час няма отдолу нищо, но после пак прокапва.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
Най добре е да се оправи радиатора. Тия добавки за спиране на теча си мисля че може да навредят. Като се сложи добавка за спиране на теча тя през къде точно минава - през термостата. Може да стане така че да повреди механизма на термостата и после - нов термостат.Сещам се още нещо - на някои коли при смяна на радиатор се препоръчва от производителя на радиатора да се смени и капачката на разширителния съд. Това е защото на капачката има клапан който не допуска повишено налягане в системата. Не е задължително да я смените обаче поне се уверете че клапанът се отваря при при повишаване на налягането, при загряване. Ако радиаторът не е качествен може да не издържи на превишено налягане и да цъфне. Ако при закупуване по опаковката има информация колко бара налягане издържа радиатора - обърнете внимание на това.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
valtera_ написа:За Фиат Браво става въпрос, с климатик е. Нов радиатор евтин ми е към 150лв. Втора ръка незнам, а и има ли смисъл, ако и той не е много добре, но знам ли.Значи гледах, но е мн тясно и не се вижда откъде тече точно. Мисля че е от 2 места, 1-то е точно дето са свързани пластмасата и метала от едната страна, а от другата е някъде по-средата във височина на металното тяло, но не мога да рабера точно откъде, тъй като се стича по ребрата и не се вижда хубаво. Препоръчайте къде в София има добър майстор да го залепи както казвате. И аз не искам да слагам добавки. Иначе не тече много, вчера сложих под местата където капе и беше събрало за през нощта около 100-200мл(незнам дали е малко де, това е относително). Като загрее колата и спра някъде, след половин час няма отдолу нищо, но после пак прокапва.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Така, при мен радиаторът течеше между пластмасата и питата. С 1.6 мотор съм с климатик. Аз сложих 2 добавки ( утре ще ти кажа имената им) уж с по финни стружки.. пък ще видим. За момента теча спря, надявам се да нямам проблеми със запушвания и така нататък. Радиатор 2-ра ръка не те съветвам да купуваш, или ако купуваш поне да е от кола която до скоро е карана. Един радиатор остане ли сух, след това е твърде възможно да пробие. Може и да извадиш късмет, но аз не бих рискувал.Fiat Brava `97 1.6 16V ELX - МеТаН power
Коментар
-
и при мен течеше от мн отдавна и миналата зима направо се съсипах да купувам антифриз ... мина се време и реших да си купя такава добавка.на валволин (не правя реклама,казвам просто).както си е написано на шишенцетп начин на употреба и вече нямам проблем.т.е. пак си тече но леко.. не както напреди да наливам по половин кило пред 2-3 седмици....предполагам човек си преценява как да постъпи.при мян неми се даваха 150-200 лв за радиатор.. поздрави ! :DCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Решението е нов радиатор, повярвай, патил съм. Никакви втори употреби не бих ти препоръчал, работех в авточасти навремето и няма да повярваш колко хора си купиха по 2 пъти радиатор, първо втора употреба, а после нов. Намери твой човек майстор, и ще ти го вземе с 20 до 30 процента отстъпка, от магазина с който работи.
Коментар
-
Колега несе занимавай с тея добавки, на мен миналата зима ми протече водната помпа и нямах възможност дая оправя и сложих някаква течна добавка за спиране на течовете , и подейства след 10 мин работа помпата се оправи но след това почнаха ядовете с парното, лятото почна да се включва доста често перката за охлаждането и да позагрява, и изравнителното казанче все имаше утайки, приличащи на крем за ръце. И за това вече смених помпата и повече няма да слагам такива гадости в системата .темпра 1,9тд
Коментар
-
Е не тече чак 200мл ама повече от 100 има според мен Засега ще доливам по-малко, какво да се прави. Тия добавки незнам, ама да не вземат да ми прецакат наистина термостата, че скоро го сменявах (70лв. ) затова май няма да рискувам с добавки и така. Благодаря на всички за мненията и препоръкитеFiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар