Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензиновата помпа сработва... само понякога

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензиновата помпа сработва... само понякога

Колата е 2200куб.см. бензин-газ, а проблема е, че понякога когато подам на контакт бензиновата помпа не се чува да шуми и следователно колата не пали... Като изчакам 10-15 мин и дам на контакт - помпата се чува и пали. Не е проблем да си карам и така, но когато бързам за някъде е неприятно да чакам и да бая на помпата... Газовата е нагласена, така че да пали само на бензин /на газ е невъзможно, дори ключето ръчно да се постави на LPG/. Друго, което се сещам е, че бензиновата помпа работи, докато колата е на газ, не знам дали това е правилното, всеки има различни версии...Въпроса ми е дали проблема е в помпата или може да е и жичкаджийски /реле или нещо подобно/???Дано не съм дублирал друга тема, но не намерих нищо по въпроса.Благодаря предварително?
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Колега скоро се оплака че аварииния бутон под седалката му е правил подобни проблеми. Газовата ако има реле с което спира помпата го провери и него!
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Наскоро оправих едно Пунто с идентичен проблем - оказа се протекло радиаторче на парното, което мокреше ЕКУ-то. Цял ден си блъсках кратуната защо веднъж пали, веднъж не..релета, бушони, интериа ключ, помпа, клапани, докато накрая се светнах, че само ЕКУ може да прави тоя номер. Не знам за каква кола говориш, но това е една идея. Успех.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
      X