Здравейте. Случва се от време на време когато запаля бравата - 1,6 на бензин, тя да "гръмва". Гърми както гърмят автомобилите, които се карат на газ, дано да ме разбрахте какво искам да кажа .Това гърмене се получава само когато паля, но не винаги. Автомобила ми е с АГУ, но досега не ми е гърмяло по време на движение.От къде може да идва проблема.П.П. Ламбдата и стъпковото моторче са ми за смяна, незнам дали те са проблема за гърмежите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По някога гърми при палене на бензин
Collapse
X
-
имах същите проблеми като теб гърмеше на бензин като запаля понкога и при работа на бензин,съпроводено със лоша работа на бензин.Проблема беше некоректна работа на инжекторите,проводника на инжекторите към екуто беше хлабав и прекъсваше,получи се когато сложих газовата,пробвай да смениш релето рето ти спира инжекторите.alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
fiat bravo TD100-печката на брата
Коментар
-
Кабелите ми са от около 1 година, свещите са поне на 2 г.marian2784 написа:имах същите проблеми като теб гърмеше на бензин като запаля понкога и при работа на бензин,съпроводено със лоша работа на бензин.Проблема беше некоректна работа на инжекторите,проводника на инжекторите към екуто беше хлабав и прекъсваше,получи се когато сложих газовата,пробвай да смениш релето рето ти спира инжекторите.
Коментар
-
колега ами релето се намира най-вероятно в копчето за превключване или ако имаш емулатор на дюзите е там в него,но сега като каза че когато колата загрее се оправя май проблема ти е другаде.като запалиш на колко оборота ти държи студена(околко 1500?) ако не значи температурния датчик на мотора е за смяна и дори когато е студена казва на компа че е топла и той подава гориво и искра като за топла и затова не пали и беднее.alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
fiat bravo TD100-печката на брата
Коментар
-
Ами не е за очудване че гръмва като на газ - при палене тя Е на газ. Тази, която е останала от последното каране в колекторите, а при бравата те са си големички.Но основната причина е в кабелите, това че са на година не трябва да те кара да мислиш , че са наред.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
!
Добре, но ако са ми заминали свещите или кабелите, когато автомобила работи на газ, трябва и тогава работата да е променлива, както съм описал по долу. А то е точно обратното, като прехвърля на газ автомобила заработва нормало и тихо. Вчера смених ламбдата, че ме съмняваше че може проблема да идва и от нея, но проблема си остана. Старата ламбда беше сдала багажа, и незнам ако е била натрупала грешки в компютъра, дали сега ще трябва да закарам автомобила на компютър за да се изтрият грешките.
Коментар
-
Много интересно, колега Мареата ми е с абсолютно същите симптоми - прегръмва студена при палене на бензин, между 2500-3000 оборота се запира нещо, глъхнеше също така. Ламбдасондата ми също е изгоряла, но няма да я сменям за сега , иначе с един познат й правихме диагностика на компа. Няма натрупани грешки.Това което ми казаха е да си занеса инжекторите на ултразвуково почистване, понеже карам на газ и най вероятно с времето са се поспекли и запират. Но така или иначе още не съм ходил, интересно ми е какво е развитието при теб със същите симптоми.Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
didalko написа:Много интересно, колега Мареата ми е с абсолютно същите симптоми - прегръмва студена при палене на бензин, между 2500-3000 оборота се запира нещо, глъхнеше също така. Ламбдасондата ми също е изгоряла, но няма да я сменям за сега , иначе с един познат й правихме диагностика на компа. Няма натрупани грешки.Това което ми казаха е да си занеса инжекторите на ултразвуково почистване, понеже карам на газ и най вероятно с времето са се поспекли и запират. Но така или иначе още не съм ходил, интересно ми е какво е развитието при теб със същите симптоми.Mury написа:Налягане на бензина трябва да се измери,проверка кабели свещи и диагностика
Коментар
-
1)Ако има недостатъчно налягане в системата, колата ще придърпва винаги, а не само , когато е студена- Според мен този момент отпада.2) Колите ни не са заводски пригодени да се движат на газ и това че има възникване на проблеми само на бензин , а при работа на газ те изчезват според мен означава, че ако няма искра достатъчно добра, то този проблем ще го има и при работа на газ.- Също отпада3) Като имаме предвид че аз съм чистил дюзи, клапата май не остават вече много вариантите -Бобина, датчици или нещо по самото управление на електрониката ... май няма какво друго.Твърдо съм решил да се преоборя с този проблем, но просто не искам да затъна до гуша в глупави разноски за ненужни неща. Моля дайте мнение някой от вас с този проблем дали е сменял кабели и ако е , има ли ефект. Аз кабели не съм сменял а свещите ми са добре.Благодаря !Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
1)Ако има недостатъчно налягане в системата, колата ще придърпва винаги, а не само , когато е студена- Според мен този момент отпада.2) Колите ни не са заводски пригодени да се движат на газ и това че има възникване на проблеми само на бензин , а при работа на газ те изчезват според мен означава, че ако няма искра достатъчно добра, то този проблем ще го има и при работа на газ.- Също отпада3) Като имаме предвид че аз съм чистил дюзи, клапата, стъпков мотор- май не остават вече много вариантите -Бобина, датчици или нещо по самото управление на електрониката ... май няма какво друго.Твърдо съм решил да се преоборя с този проблем, но просто не искам да затъна до гуша в глупави разноски за ненужни неща. Моля дайте мнение някой от вас с този проблем дали е сменял кабели и ако е , има ли ефект. Аз кабели не съм сменял а свещите ми са добре.Благодаря !Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Re: По някога гърми при палене на бензин
marto_gp написа:Здравейте. Случва се от време на време когато запаля бравата - 1,6 на бензин, тя да "гръмва". Гърми както гърмят автомобилите, които се карат на газ, дано да ме разбрахте какво искам да кажа .Това гърмене се получава само когато паля, но не винаги. Автомобила ми е с АГУ, но досега не ми е гърмяло по време на движение.От къде може да идва проблема.П.П. Ламбдата и стъпковото моторче са ми за смяна, незнам дали те са проблема за гърмежите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар