Имам следния проблем. При тръгване на колата на прав участък като карам с под 10 км волана си седи неподвижен, колата си върви направо. Когато обаче засиля колата в интервала 10 - 60 км, колата отново върви направо обаче волана започва да трепти завъртайки се последователно наляво и надясно с около 1 см. Разбира се това не отклонява автомобила и той продължава да се движи направо. Когато засиля над 60 км това трептене спира. Волана остава отново неподвижен, но в момента в който падна под 60 км той отново започва да се движи в ляво и дясно. На какво се дължи това и как да го отстраня ако е проблем ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трептене на волана на Пунто
Collapse
X
-
Re: Трептене на волана на Пунто
The_Wicker_Man написа:Имам следния проблем. При тръгване на колата на прав участък като карам с под 10 км волана си седи неподвижен, колата си върви направо. Когато обаче засиля колата в интервала 10 - 60 км, колата отново върви направо обаче волана започва да трепти завъртайки се последователно наляво и надясно с около 1 см. Разбира се това не отклонява автомобила и той продължава да се движи направо. Когато засиля над 60 км това трептене спира. Волана остава отново неподвижен, но в момента в който падна под 60 км той отново започва да се движи в ляво и дясно. На какво се дължи това и как да го отстраня ако е проблем ?Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
-
velko_sz написа:Като си поогъна някоя от предните джанти и при мен прави така, обаче след като изчезне при 60-70 км/ч се появява пак трептенето на волана при около 120 случвало ми се е поне 4-5 пъти и все се оказва крива или недобре балансирана джантаFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Re: Трептене на волана на Пунто
The_Wicker_Man написа:Имам следния проблем. При тръгване на колата на прав участък като карам с под 10 км волана си седи неподвижен, колата си върви направо. Когато обаче засиля колата в интервала 10 - 60 км, колата отново върви направо обаче волана започва да трепти завъртайки се последователно наляво и надясно с около 1 см. Разбира се това не отклонява автомобила и той продължава да се движи направо. Когато засиля над 60 км това трептене спира. Волана остава отново неподвижен, но в момента в който падна под 60 км той отново започва да се движи в ляво и дясно. На какво се дължи това и как да го отстраня ако е проблем ?
Коментар
-
-------------------------------------------------------------------------------- The_Wicker_Man написа: Имам следния проблем. При тръгване на колата на прав участък като карам с под 10 км волана си седи неподвижен, колата си върви направо. Когато обаче засиля колата в интервала 10 - 60 км, колата отново върви направо обаче волана започва да трепти завъртайки се последователно наляво и надясно с около 1 см. Разбира се това не отклонява автомобила и той продължава да се движи направо. Когато засиля над 60 км това трептене спира. Волана остава отново неподвижен, но в момента в който падна под 60 км той отново започва да се движи в ляво и дясно. На какво се дължи това и как да го отстраня ако е проблем ? ... при ниски скорости трептенето на волана е от крива гума (балансиране няма да ти помогне) ... ако не е голяма кривината на гумата може да я сложиш за задна, а задната - за предна .... така поне ще избегнеш трептенето на волана ...
Коментар
-
100% крива джанта, аз имах същия проблем, удаде ми се случай и си взех 4 нови железни джанти и колата заспа. За всеки случаи може да се провери и предницата да не е "разкрачена", т.е. гумите да не са напълно симетрични, което може да се получи от вибрациите евентуално, проверката струва 5/10 лвпоздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар