колеги в Пунтото си имам от ляво на шофьорската седалка един бутон на който е изобразена бензинколонка...та питането ми е каква е функцията на тва чудо защото го натисках натисках...нито ми заключва резервоара нито нищоако някой знае за ко иде реч нека пише
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
бутон до шофьорската седалка
Collapse
X
-
bbosta написа:пунтото ти е дизел, налитози бутон е сервизен - за изгасяне на двигателя....може да пробваш...при запален двигател го натисни, и колата ти ще изгасне.и аз го имам...и аз се чудихFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:bbosta написа:пунтото ти е дизел, налитози бутон е сервизен - за изгасяне на двигателя....може да пробваш...при запален двигател го натисни, и колата ти ще изгасне.и аз го имам...и аз се чудих
Коментар
-
Ем значи тъй... bbosta това не ти е копче за изключване на двигателя. Това е инерционен изключвател. При удар (не дай си Боже!) изключва подаването на гориво. Изведен е до шофьорската ти седалка, за да може водача при евентуален случай на пожар да съумее да го изключи ръчно... При Браво/а се намира под шофьорската седалка...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:Ем значи тъй... bbosta това не ти е копче за изключване на двигателя. Това е инерционен изключвател. При удар (не дай си Боже!) изключва подаването на гориво. Изведен е до шофьорската ти седалка, за да може водача при евентуален случай на пожар да съумее да го изключи ръчно... При Браво/а се намира под шофьорската седалка...Bravo 1.9 TD/100
Коментар
-
Това че ти я вдига само от ляво значи следното.За да се вдигне и от дясно,една щанга предава въртенето и на дясната страна на седалката.Тази щанга в двата края е заварена за механизма за вдигането.Та тя в една от двете страни е със скъсана заварка.Може да се оправи,но внимавай при нагласянето да си е в положението в което трябва да бъде.Съвета ми е да се захване със заварката,макар и само за леко фиксиране,първо при крайно долно положение и после да се размества за дозаваряване.Иначе има риск седалката да стои накриво после.
Коментар
-
Mazgarev написа:Ем значи тъй... bbosta това не ти е копче за изключване на двигателя. Това е инерционен изключвател. При удар (не дай си Боже!) изключва подаването на гориво. Изведен е до шофьорската ти седалка, за да може водача при евентуален случай на пожар да съумее да го изключи ръчно... При Браво/а се намира под шофьорската седалка...Punto ELX 1.7TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар