Здравейте колеги , водната ми помпа протече , пак и като видях колко струва нова 150 лв и се замислих дали неможе дасе пресадят наякви оплътнения от лада, някаде бях чул че слагали от лада оплътнения и оста с лагерите ама незнам дали ще стане . Колата е фиат темпра 1.9 тд . ако някой може да помогне нека да пише. благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли дасе ремонтира водната помпа на 1.9 тд
Collapse
X
-
Вади се със скоба но има малко ,,пиниз,,.Натягаш със скобата но не до счупване и както е натегната нагряваш с малка горелка турбинката-чува се пук и си готов.Измери само точно колко е разстоянието между турбината и корпуса на старата зада го спазиш после.И пусни снимка на ремонтираната помпа. Успех! И зачисти старателно леглото на новия фибър и намажи с хубав силикон. Говорим за ,,ладов,, комплект нали?Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Ако е влязла вода вътре - ще замине много лесно - пресича се греста. Ако наистина са здрави лагерите - може да се направи следното - слагаш много грес в една ламаринена кутия и помпата вътре и я загряваш докато се разтопи греста - поне д0 100 - 120 градуса. Трябва да е покрит лагера с течност и от двете му страни. След това се вади от огъня/котлона и се оставя да поистине като помпата седи вътре. Идеята е с нагряването да се изпари влагата от лагера, а при изтиването си да просмуче прясна грес през защитните капачета на лагера. Но това има смисъл само ако наистина лагера няма луфт и не хърка.
Коментар
-
На времето ми протече водната помпа на Уното. На магазина ми обявиха 78 лв. цена на водната помпа и аз отчаян от цената отидох при един майстор да ми я ремонтира. Ремонта излезе 20 лв. с престъргването, уплътнението, лагерите и труда. Изкара 200 км и пак протече. Тогава отидох в друг магазин за части (различен от този специализиран за Фиат) и там ми дадоха цена 42 лв. само за предния капак с оста, лагерите уплътнението, гарнитурата и перката. На практика смених цялата помпа без кожуха или корпуса, както там му казват. И като се замислих какво икономисах - 16 лв. и два пъти бях в без кола. Ако бях по упорит в търсенето щях да мина само с тези 42 лв.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар