Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на предното стъкло на Браво...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Сваляне на предното стъкло на Браво...

    Здравейте , искам да попитам дали някой е успял да си свали предното стъкло на Бравото и да е успял да си запази уплътнението , за новото стъкло?

    #2
    Аз съм успял да сваля стъклото и да запазя уплътнението.Когато го свалях, уплътнението си излезе почти без проблем - само на едно място беше леко залепнало.А иначе стъклото се сваля с много търпение, макетно ножче със 7-10 резервни остриета и малко машинно масло.От вътре махаш плафона, сенниците и корите на предните гредички. Това ти позволява да достигнеш до лепилото на стъклото.След това си харесваш от къде да започнеш да режеш - не започвай от ъглите - там лепилото е най-широко. Мажеш ножчето с масло и започваш да режеш.Като направиш прорез към 15-тина см. зап;очваш едновременно с рязането да натискаш стъклото навън, за да ти е по-ленсно рязането. Но не се увличай с натискането - да не счупиш стъклото.При мен - двамата с комшията - успяхме за ок. 2.5 часа да го свалим - здраво

    Коментар


      #3
      Сваля се за 10 минути със струна.

      Коментар


        #4
        Колега Uho , то стъклото ми е счупено има цяла линия , която минава хоризонтално през цялото стъкло. И познай как ми го счупиха. Съседите ми от блока хвърлят кокали на кучето(ама ги хвърлят от високите етажи) дето живее зад блока , намерих си един як кокал заклещен между стъклото и чистачката ... и пукнато стъкло - ей подивях от малоумните бабички.. та.. целта ми е да запаза уплътнението , стъклото е за боклука.

        Коментар


          #5
          Преди да сваляш стъклото покрий цялото табло и всичко наоколо. Самото стъкло отвътре го облепи с тиксо. Ако стъклото се счупи и стане на сол парченцата проникват във всички възможни отвори по таблото и нямат изваждане.
          Bravo 1.6 / 16

          Коментар


            #6
            hwarang написа:
            .. целта ми е да запаза уплътнението , стъклото е за боклука.
            В такъв случай пробвай да го свалиш като го захвахеш от някой ъгъл и с леко издъпване, перпендикулярно на стъклото, да го извадиш. Ако някъде имаш излязло лепило и то е залепнало за уплътнението - имаш всички шансове да го скъсаш От друга страна - по спомен - тези уплътнения не са много скъпи. Върти ми се нещо от рода на 5-8 лв/м.

            Коментар

            Working...
            X