Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мощност при високи обороти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мощност при високи обороти.

Проблема е че при над 4000 оборота няма никакво ускорение- дори и на 2 скорост.най- добре върви между 3000 и 4000, но на магистралата при 4000 се движа с 130км/ч. и от 130 до 150 ускорява 3-4мин.Проблема го има и на газ и на бензин- но все пак на бензин е малко по добре.На какво може да се дължи.10х
    Tofas- Sahin 1.6 карб.

Нямам представа като за начало каква е колата (в смисъл четох тук някъде че е турски вариант на Fiat ама не разбрах на какъв точно).В предвид това,че незнам какво има под капака мога да те посъветвам да се ориентираш към запалителната система щом го има и на двете горива или към някое маркуче за вакуумда се е цепнало и да дърпа въздух.
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

колата е от подписа. Двигатела е 1,6 карбпо книга се води че е с следната мощност90к.с. при 5800оборота130Нм. при 2900 оборота
      Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Да но мисълта ми беше с двигател като на какъв Фиат е.Извини ме че питам така но незнам просто а гледам да ти пмогна някак.Щом е карбуратор става малко по-сложною защото карбуратора може да "издиша" в смисъл да дърпа въздух от някъде около/по него.Свлаи го и погледни отдолу как е гарнитурата,погледни също маркучлето за вакууминя регулатор (ако имаш а предполагам имаш),виж самия регулатор да не е издухал (да се е издънила мембранктата) и другите маркучлта опо карбуратора да няма някое цепнато или скъсано и т.н.

Коментар

ще разгледам и ще пиша покъсно.Ще видя и ако има някакъв номер написан на двигателя, че гледам тук по форума че двигателите са нещо като по каталог. Иначе незнам като на каква друга кола съвпада. Кажи ако искаш и някоя снимка може да направя да го видиш, може да ти е познат
          Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Ами да ама аз само на Типо и на Уно ги знам ама предполагам че е 1.6 като на Типо така че кавото дадеш все ше е от полза ако не за мен за някой друг колега.

Коментар

Значи на двигатела пише: 138.1A 0157 16131.AB.1A.0може някоя буква или цифра да съм я збъркалСлед малко ще кача и някоя снимка
              Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ето снимкитеhttp://img213.imageshack.us/my.php?i...nt.jpgдано помогнатгарнитурата ще я погледна по късно, защото сега ще излизама за вакумния реголатор, си нямам и на представа какво представлява за да го погледна
                Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Така.Като за начало от снимките не разбрах почти нищо но дано някой колега успее да се ориентира какъв е двигателя.Гарнитурата може да е проблема когато имаш време погледни я да не е скъсана или нещо такова.Вакууминя регулатор се намира на делкото (от снимктата не успях да видя дали имаш ама сигурно имаш) и от него излиза едно маркуче и отива в карбуратора.Виж дали е здраво маркучето.ако е здраво най-лесното нещо което можеш да направиш за да провериш вакууминя регулатор без да го сваляш е да затапиш маркучето с нещо и да пробваш как ще върви.Ако е същото вече може да се замислим за вакууминя регулатор и тогава вече може да го свалиш и ше ти кажа какво да го правиш.Ако стане по-спъната тогава значи не е от вакууминя регулатор.

Коментар

това ли е вакумния регулатор, да знам този маркуч ли да пипам.http://img84.imageshack.us/my.php?image=800wm.jpg
                    Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

маркуча е леко цепнат от едната страна, но ми се струва че не испуска. Но това ще го видя по късно че сега започна да капе дъжд.
                      Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Значи откачих маркуча- няма разлика, запуших го- няма разлика. Сега какво да правя
                        Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Този модел на Тофас не е ли ,като Регата на Фиат? :D
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

външно са горе долу еднакви- принципно повечето части около двигатела са на 131. Така че е нещо между регата, 131 и лада
                            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ами свали си карбуратора и виж отдолу какво става с гарнитурата да не се е прецакала.Иначе ако му разбираш разглоби го да видиш да няма нещо запушено и т.н. вътре.

Коментар

Working...
                              X