Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си отворя вратата?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да си отворя вратата?!

Здравейте колеги,заглавието на темата сигурно изглежда смешно, но такова е положението в момента - не мога да си отворя предната дясна врата. Карам Типо, с централно заключване съм, проблема е, че бутона за отключване и заключване седи само в положение на заключено и не реагира по никакъв начин на дърпане нагоре. Пробвах с ключа, с ръчката отвътре, с дистанционното на алармата, нищо не става. Предполагам, че трябва някак си да махна кората на вратата и да проверя механизма, но съм чувал, че е сложна работа, а и не знам как. Ако някой може да ми даде съвет в тази насока нека пише. Или да ми препоръча някой сервиз където може да ми решат проблема.Благодаря на всички които ще ми отговорят предварително.
    Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор

в какъв смисъл не реагира на дърпането на бутона, какво става движи се свободно ли какво? иначе не е невъзможно да се отвори и на затворена врата кората ама малко ще ти е мъка. на щипки и 3 болта а дръжката. поне при мен /темпра/
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      в какъв смисъл не реагира на дърпането на бутона, какво става движи се свободно ли какво? иначе не е невъзможно да се отвори и на затворена врата кората ама малко ще ти е мъка. на щипки и 3 болта а дръжката. поне при мен /темпра/
      Ами в смисъл, движи трудно, но не предизвиква познатото щракване при отваряне, т.е. движи се безрезултатно. Пръснах малко смазка защото си мислех, че нещо е заяло там, обаче отново без резултат.

Коментар

Значи аз ще ти кажа как да отвориш кората на вратата ама не мога да ти дам идея защо не може да се отвори.Може би има нещо блокирало по механиката.Трябва ако дръпнеш отвътре дръжката за отваряне трябва лостчето,дето стърчи отгоре да изскочи и да се отвори вратата (поне по принцип така се получава).Ако не стане разглобяваш по следния начин (никога не съм го правил на затворена врата и дано да стане защото само така се разглобява вратата) :-развиваш болтчеатата,които държат дръжката на вратата и сваляш едната част от нея.Под нея остават два големи болта ,с които тя се хваща за вратата - развиваш и тях.Откачаш кабелите за ел стъклата (ако има) и сваляш самата дръжка.Горе,където е дръжката за отваряне и затваряне не помня имаше ли болтче нямаше ли но има щипки на неподвижната пластмасова част - хващаш енда отвертка и го побутваш отстрани и то се откача,след което се извърта много шибано за да се измуши от самата подвижна част на дръжката.Долу,където ти е това пластмасовото на вратата също има мисля 3,4 или 5 болта,които държат тапицерията към вратата.Развиваш и тях.След това някъде отстрани има щипки отвътре,които в повечето случаи се чупят ама да не ти пука особено.Като видиш някъде да отлепи макар и малко тапицерията тръгни с една отверка по ръба за да видиш къде са щипките и с дърпане към теб на тапицерията се откачат (ако са по-стари чупят).И тапицерията ти е свалена.След това отдолу те очаква друга изненада - един найлон,който е залепен за самата рамка на вратата - дърпаш внимателно и се отпепя (понякога се къса зависи).Отдолу вече има една метална рамка,която не ти препоръчвам да махаш защото е голямо приключението после да я сложиш пак (правил съм го и ми отне много време ама при мен беше проблем с прозореца и нямаше как да не я сваля).Та пред теб ще се разкрие отчасти механизъма за централното.Първата ти работа е някак отвътре да успееш да отвориш вратата от лостовата система (не ми се е случвало и нямам идея как точно да стане) и после вече ще се ориентираш как да свалиш самата машинка (като отвориш вратата има 2 или 3 болта отстрани и те я крепят).Историята с лостчетата е безкрайно шибана имай го в предвид.Ето малко снимков материал да се ориентираш по-добре:
        Прикачени файлове
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

ами тогава единствената ми идея да имаш проблем в бравата. за да се движи нормално няма нищо откачено по лостчетата. то друго и няма, само лостчета които отиват в бравата. а и щом и централното не може да мръдне явно нещо се е изместило вътре. няма какво да питаш тук махай кората и действай.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз свалях веднъж кора така, но на задна заключена врата. проблема да не може да ти се отвори е в бравичката. имал си лошия късмет да ти се повреди при затворена врата и включено заключване на централното. опитай все пак при някой печен ключар, имат едни тънки лайсни и като по филмите успяват да отворят вратата. иначе сваляй кората по описания начин и отивай до някоя морга за нова бравичка с механизъм за централно. стават от типо/темпра. аз мойте всички съм ги сменял поне по два-три пъти. след свалянето на кората е лесна работа, но не пипай ламарината която скрива механизма за стъклото.
            TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Ами може да става дума за изгоряла машинка в комбинация с нещо друго.На мен като ми се скапа маинката не искаше да се заключи вратата нито с ключа нито отвътре а самата машинка беше изгоряла и не можеше и с нея.Смених я и заспа.

Коментар

не точно изгоряла машинка, а изронени зъбчета на пластмасовите зъбни колелца. пробвайте на заключени врати да дръпнете лостчето и ще видите, че не става.

Коментар

На заключена врата мога да отворя и с горното лостче и с дръжката за отваряне на вратата като първо излиза нагоре лостчето и после се отваря вратата по нормалния начин.

Коментар

исках да кажа че при развалена машинка не става. запецва в едно положение и това е. на знам дали някой е сменял повече от мен такива машинки. и сега пак имам за смяна. при топло и при студено време се държи различно. работи си когато си иска. чува се шум от движение, но лостчето не може да се задвижи, освен ако в момента на заключване/отключване не му се помогне малко.

Коментар

лоша работа.При мен зимата замръзват (нормално за модела) но нямат проблеми като се стопли колата и се размразят.

Коментар

pakumba написа:
                        Ами в смисъл, движи трудно, но не предизвиква познатото щракване при отваряне, т.е. движи се безрезултатно. Пръснах малко смазка защото си мислех, че нещо е заяло там, обаче отново без резултат.

Коментар

Mitko написа:
                          Бях чел нещо, но то беше за Опел Омега. Там се казваше че бравата има някаква блокировка срещу кражба. Т.е. при заклучване чрез моторчето на централното после може да се освободи само пак чрез централното, а не механично от самата врата. Предполагам, че това може да го има и в тази брава. Защо обаче централното ти не я управлява?
                          При италианските го нама това, а на омега и други опели го има. Обаче като вдигнеш лосчето отвътре и се оправя.silazarov защо не дойдеш в неделя? Сигурен съм че колегите с радост ще ти помогнат до дотрошите вратата Иначе според мен и както го описваш, може да е блокирала машинката на вратата за централното. Аз бих погледнал кабелите първо. Но пак включва разглобяване, няма как.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

geshabeli написа:
                            Сигурен съм че колегите с радост ще ти помогнат до дотрошите вратата
                            Точно си мислех да попитам не я ли строшихте вече тази врата ама като гледам мераклии не липсват.Наистина ако не ти е спешно да я отвориш ела в неделя ще разгледаме проблема и как да я отворим (по възможност цяла ).

Коментар

Да, надявам се колегата да не ме разбере погрешно. Разглобявал съм вече и на Типо и на Пунто, не до сваляне на машинката, но ще помогна.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X