Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвети от собственици на Мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    emzo написа:
    Колега snake - заблуждаваш евентуалния ни нов колега !Всички "важни" грешки НЕ се чистят с разкачане на акумулатора !
    Казах "някои грешки", не съм уточнявал важни или не. Не заблуждавам никого, или поне не го правя съзнателно. При бензиновите ДВГ има грешки, заради които светва чека, но които след разкачване на акумулатора се зануляват и не се прочитат при диагностика. Неравномерна работа и играещи обороти, причинени от натрупани грешки, също се оправят за известно време след изкл./вкл. на акумулатора. Ако при дизеловите не е така, грешката е моя.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #32
      Затова се прави диагностика, ако има проблем, след тест драйв ще се отчете.Основно имах предвид, че много остро се изказа с:Бягай от тази кола. Това му е най-малки проблем
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

      Коментар


        #33
        Идеята ми беше, че се предлагат прекалено много коли. При най-малкото съмнение е по-добре да не се занимаваме с дадена кола. Лично мнение . Никого не заблуждавам, нито ангажирам, нито пък имам лоши чувства към марката. Но в крайна сметка кола обикновено се избира със сърцето. Харесва ти дадена кола и без много да му мислиш или дори напук на логиката, я купуваш.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #34
          това за "най-малкото съмнение" не значи че "перфектната" после като я купиш ,че няма да си биеш в главата в нея.По тази логика,никой не трябва никога да си купува кола на старо,ВСЯКА ИМА НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ!!!!! При жтд студения старт и работа на мотора,потеглянето и ускоряването могат да кажат много. После една диагностика,ако всичко е наред и ако няма грешки,няма какво да му мислиш. Инъче в края на последното си мнение си много прав-да кола се избира със сърцето!!!
          ex.Мареа ТД100

          Коментар


            #35
            Добре, нека бъде така: при първото основателно съмнение. Евентуалното желание да се прикрият натрупани грешки според мен е основателно съмнение. Не знам каква е историята с тази кола. Може да няма и нищо нередно. Но да ти покажат кола без акумулатор си е класически автоджамбазки номер. Сега виждам и още нещо: "работещ климатик". Интересно ми е как колегата го е установил при тези външни температури. Ако компресорът поне е завъртял, добре.Още нещо:
            Зелено сърце написа:
            ... Моторния отсек също изглежда добре.
            Надявам се, че нямаш предвид, че двигателя е измит. Ако двигателят е леко прашен, има вид на работил, няма видими течове, това наистина е добре. Опитай се да огледаш за омасляване и маншоните на рейката, че там тръгне ли да тече, не е много добре.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #36
              snake написа:
              Сега виждам и още нещо: "работещ климатик". Интересно ми е как колегата го е установил при тези външни температури. Ако компресорът поне е завъртял, добре.
              :D Ама тя нали е без акумулатор и не е палена? Колегата писа, че колата 3 години е карана в България. Може да е стопанисвана като твоята Мареа и сега да се продава поради това, че човекът иска "нещо ново". Не разбрах частно лице ли я продава или къща. Ако е от собственик, акумулаторът може и да е продаден или ползван за друга кола.

              Коментар


                #37
                =Rudi= написа:
                snake написа:
                Сега виждам и още нещо: "работещ климатик". Интересно ми е как колегата го е установил при тези външни температури. Ако компресорът поне е завъртял, добре.
                :D Ама тя нали е без акумулатор и не е палена?
                Правилно. Така установяването става още по-трудно . Май ще влезем в бисерите .
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                Коментар


                  #38
                  Благодаря на всички за съветите. Много сте ми полезни. Сега за колата.Намира се в сервиза на мой добър приятел.Собственика е с отнета книжка за пиянски груби изцепки. Оставена е защото е била с чукнат калник и фар. те са сменени. Акумулатора е свален най-вероятно заради студа и да не я откраднат по нощите, че мястото е малко усамотено. Момчето, което и е сменяло калника и фара е също монтьор и ми е приятел. не се натиска да ми я набута, колата е обявена за продан. Просто смята, че е в добра кондиция и е добър избор. Има пукнати задна и предна брони.и липсващо дясно огледало(само огледалото всъщност). Салона е запазен и много ми хареса. Двигатела си е просто прашен, без видими течове(определено не е мит).. има дебитомер за смяна и предницата трябва да се прегледа. Според приятеля ми двигатела скоро е обслужен(ремъци и тн)вероятно може да се провери дали е така. Цената е доста атрактивна, може би заради белия калник(колата е сребрист металик), пукнатите брони, дебитомера и др. дреболии. не съм се задълбочавал, просто поседнах вътре и я огледах набързо. Нямах време. Но като карам моя Форд за смяна на лагер ще я огледаме както подобава. Вероятно, ако я харесам ще има коментар в цената.Ще я качим и на канала да я огледаме и тн.Всъщност ми я предложи, защото казах, че ще си търся комби някакво- Мондео, Лагуна или Мареа.
                  Това, което не ме убива ме прави по-зъл!

                  Коментар


                    #39
                    Карах 2години бензинова Мареа-2000куб.20V.147коня модел HLX-всички глезотий,бях доволен от нея,новия собственик също е доволен от нея,просторна кола,има доста екстри и двигател който след 3500 оборота полудява.Никога не съм доливал масло,зимата в големите студове централното се ебаваше,но след пръскане с подходящ спрей се оправя,късите светлини също е слабо място.
                    Marea HLX 147ps

                    Коментар


                      #40
                      До края на седмицата ще я погледна отново, по-обстойно колата.Честно казано, турбодизелите малко ме притесняват. Живея в малък град и ако изникне някой по-сложен проблеч ще трябва да ходя в Пазарджик или Пловдив(че е най-близо). Може би е по-удачно за мен бензинова да търся.
                      Това, което не ме убива ме прави по-зъл!

                      Коментар


                        #41
                        гледай да е 1.8 двигателя...ако ще е бензинова.успех
                        Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                        ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                        Коментар

                        Working...
                        X